Συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση Γονέων οι Συναντήσεις της «Ακαδημίας Γονέων» του Δήμου μας, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ψηφιακό Μουσείο της Πόλης μας, κάθε μήνα τη δεύτερη Τετάρτη, ώρα 17.30 – 19.30. Τα θέματα των διαλέξεων αναπτύσσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες στην Εφηβική Υγεία, συνεργάτες της Μ.Ε.Υ.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, διοργανώθηκε Ημερίδα από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» και τον Επιστ. Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ψηφιακή Παιδεία & Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους, Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας απονεμήθηκε Έπαθλο στο Δήμο Ν. Σμύρνης για την διοργάνωση & τον συντονισμό «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς».

Το Έπαθλο παρέλαβε η κα Δέσποινα Τζεφριού, Επιστ. Υπεύθυνη της «Ακαδημίας Γονέων» η οποία επεσήμανε ότι: «Η δράση της Μ.Ε.Υ. με Επιστ. Υπεύθυνη την Επικ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής της Μονάδας, είναι πολύ σημαντική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο της Ν. Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Συλλόγων του Δήμου Ν. Σμύρνης για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στην οργάνωση και λειτουργία της «Ακαδημίας Γονέων» στο Δήμο μας.

 

Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην Ψηφιακή παιδεία/χρήση τεχνολογίας, ασφαλή χρήση του διαδικτύου και αντίστοιχα Ευρωπαϊκά κα Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Παρουσιάστηκαν Εκπαιδευτικά Προγράμματα και εργαλεία για τους νέους όπως:

«Youth Power», «Youth online», «SELMA», Γραμμή για την Τεχνολογία «ΜΕΥποστηρίζω» 8001180015, «Νέο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για την Ασφαλή χρήση της τεχνολογίας με έμφαση στο Δημιουργικό Διαδίκτυο (από το ΕΚΔΔΑ)»  κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα μπορεί να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Μ.Ε.Υ. (www.youth-health.gr).

 

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνάντηση με θέμα «Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου στην εφηβεία και πρόληψη» και εισηγήτρια την κα Σωτηρία Μακαρώνη Ψυχολόγο Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια.

 

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης  www.neasmyrni.gov.gr  (Εκπαίδευση –Δια Βίου Μάθηση – Ακαδημία Γονέων)  αναρτώνται οι διαλέξεις των Συναντήσεων, καθώς και πολλά άρθρα που στέλνονται από την Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), σχετικά με θέματα που αφορούν στη ψυχική υγεία, στην ανάπτυξη και στη συμπεριφορά  παιδιών και εφήβων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here