19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχονται 5.500 προσλήψεις στο δημόσιο – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Έρχονται 5.500 προσλήψεις νέων πτυχιούχων στο Δημόσιο για ένα χρόνο. Το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους, που θα προσληφθούν για 12 μήνες σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου. Η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα παραμείνει ανοικτή έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Δικαίωμα αιτήσεων συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του οργανισμού, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών, εφόσον δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο.

Το πρόγραμμα διαρκείας 12 μηνών έχει συνολικό προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ και τριπλό στόχο: α) την άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων, β) τη θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου μέσω συγκεκριμένων projects που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό, γ) την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας. Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

• Για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Π.Ε.) έως τα 1.040 ευρώ.

• Για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης (Τ.Ε.) έως τα 990 ευρώ. Για ωφελούμενους που διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντιστοίχως. Οι άνεργοι νέοι πτυχιούχοι θα απασχοληθούν σε δράσεις όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ, η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα