18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται πως έχει λάβει το θέμα με την παραχώρηση αιθουσών από τη Δήμο, για τη διεξαγωγή δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων, χαμηλόμισθων και υποαπασχολούμενων του Δήμου. Είχε προηγηθεί η καταγγελία από τον  Σ.Ε.Φ.Κ. (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών)  και την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης για την άρνηση της Αντιδημάρχου Παιδείας  Κ. Δεληγιάννη, να διαθέσει τις αίθουσες (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ”ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ”). Ακολούθησαν οι περιβόητοι διάλογοι πολιτικών αρχηγών στο facebook, πάνω στο επίμαχο ζήτημα (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ-ΣΤΕΦΟ-ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΗ!). Από τον χορό των δηλώσεων δεν έλειψε και η απάντηση στις καταγγελίες του Σ.Ε.Φ.Κ., από την Κ. Δεληγιάννη, η οποία με δελτίο τύπου αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης κωλυσιεργεί να παραχωρήσει αίθουσες για δωρεάν μαθήματα. Τώρα, ήρθε η σειρά της αρμόδιας αρχής να καταθέσει την επίσημη πρότασή της. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Σχολικής Επιτροπής, οι αίθουσες θα διατεθούν, εφόσον, υπάρξει η υλοποίηση κάποιων προϋποθέσεων. Ελπίζουμε το κοινωνικό αυτό ζήτημα να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς φαίνεται πως έχει λάβει πολιτικές προεκτάσεις. Θα ήταν πραγματικά απαράδεκτο μια τέτοια κοινωνική προσφορά, που αφορά δεκάδες οικογένειες του Δήμου μας , να καπηλευτεί από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εδώ:ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00 το Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία του ΝΠΔΔ (Ελευθερίου Βενιζέλου 18) με μοναδικό θέμα τη δημιουργία Κέντρου δωρεάν βοηθητικών  μαθημάτων σε μαθητές που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία και αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Σε ότι αφορά το αίτημα αυτό (Σ.Ε.Φ.Κ), η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Ν. Σμύρνης, πάντα και ιδιαίτερα σήμερα που τα προβλήματα είναι πολλά για όλους δεν έχει καμιά αντίρρηση να παραχωρηθούν αίθουσες για τη διενέργεια δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά εργαζομένων, χαμηλόμισθων και ανέργων αφού πρώτα εξασφαλιστούν οι παρακάτω προϋποθέσεις :

1) Ορισμός συντονιστή, υπεύθυνου όλων των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα σχολεία του Δήμου μας.
2) Ορισμός υπεύθυνου σε κάθε σχολείο που θα λειτουργήσουν τέτοια τμήματα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και η προστασία των σχολικών κτιρίων.
3) Ωράριο λειτουργίας τμημάτων.
4) Κατάσταση αριθμού μαθητών και σχολεία στα οποία φοιτούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΦΩΦΩ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα