22.3 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολύθηκε ο CEO των McDonald’s – Είχε ερωτική σχέση με υπάλληλο

Η ερωτική σχέση με μια υπάλληλο των McDonald’s στοίχισε στον διευθύνοντα σύμβουλο, Steve Easterbrook, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού κολοσσού.

Η σχέση μπορεί να ήταν συναινετική, ωστόσο ο CEO είχε παραβεί την πολιτική της εταιρείας, επιδεικνύοντας «κακή κρίση», επομένως έπρεπε να απομακρυνθεί.

Σε email προς το προσωπικό της εταιρείας, ο Βρετανός παραδέχθηκε τη σχέση του και τη χαρακτήρισε λάθος.

Το ΔΣ της εταιρείας ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του Easterbrook την Παρασκευή. Αποχώρησε επίσης από τη θέση του προέδρου και του μέλους του Συμβουλίου.

Ο 52χρονος πρώην CEO, που είναι διαζευγμένος, δούλεψε για τα McDonald’s το 1993 ως μάνατζερ στο Λονδίνο, πριν ανέβει όλη την κλίμακα της ιεραρχίας της εταιρείας.

Το 2011 έφυγε από την εταιρεία για να αναλάβει την Pizza Express κι αργότερα την αλυσίδα ασιατικού φαγητού Wagamama, ενώ το 2013, στη McDonald’s, ως επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Ευρώπης. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Στη διάρκεια της θητείας του, η αξία της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε, ενώ ήταν εκείνος που δρομολόγησε την ανανέωση των μενού και των εστιατορίων της αλυσίδας, με ανασχεδιασμό των τελευταίων και χρήση καλύτερων πρώτων υλών για τα πιάτα.

Σύμφωνα με το BBC, ο 52χρονος είχε ετήσιο πακέτο απολαβών 15,9 εκατ. δολαρίων ενώ θα αντικατασταθεί από τον Chris Kempczinski, μέχρι σήμερα πρόεδρο της McDonald’s USA.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα