20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόγνωση καιρού: Πού, πότε και πώς θα χτυπήσει ο «Ξενοφών»

Θυελλώδεις άνεμοι, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς Κελσίου και σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης φθινοπωρινής κακοκαιρίας, του «Ξενοφώντα».

Η κακοκαιρία «Ξενοφών», σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάσουν και τα 10 Μποφόρ. Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές, απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια πελάγη, θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως την Πέμπτη.

Ο  «Ξενοφών» από τα ξημερώματα έχει κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα έρχεται με άγριες διαθέσεις που δημιουργεί προβλήματα. 

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω των ισχυρών ανέμων. Συγκεκριμένα, από χθες Δευτέρα στις 9 το βράδυ έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το seleo η πυροσβεστική προχώρησε σε δέκα κοπές δέντρων, που είχαν πέσει τόσο στο οδόστρωμα αλλά και σε ΙΧ. Πάντως, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός από την πτώση των δέντρων.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στη Χαλκίδα. Στην παραλία της πόλης ο δυνατός αέρας παρέσυρε πινακίδες, καρέκλες, κάδους κ.λπ., ενώ τα κύματα στη θάλασσα είναι μανιασμένα.

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου Καβάλας, ενώ δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Επίσης, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Βόλο για Σποράδες, ενώ στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό ΙΟΝΙΣ δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του στις 10 το πρωί για Κύθηρα-Κίσσαμο.

Ο καιρός από σήμερα χαλάει αισθητά. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας έχει ως εξής:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα