23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε ξανά ο Βαλέσας στην Πλατεία Άνοιξης

Σε μια από τις πιο γνωστές γειτονιές της Νέας Σμύρνης, στην πλατεία Ηρώων Κύπρου ή αλλιώς πλατεία Άνοιξης όπως την ξέρουμε εμείς ήταν το στέκι του Βαλέσα.
Για πολλά χρόνια ήταν το πιο γνωστό στέκι των απανταχού μπασκετικών, ειδικά Πανιώνιων. Φήμες λένε ότι εκεί έπεσαν οι υπογραφές του Φάνη για την μετεγγραφή του από τη Δάφνη στον Πανιώνιο. Στέκι παραγόντων και αθλητών όπως ο Κορκίδης, ο Βαρίκας ο Τζούροβιτς και ο Μάκης Δενδρινός. Ιστορικές έχουν μείνει και οι <<Φιλιππικές>> διαλέξεις του Φίλιππου Συρίγου.
Ο κυρ Θανάσης (όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Βαλέσα) είναι πλέον στο χωριό του στην Πρέβεζα και απολαμβάνει τη φύση. Ωστόσο κάτι καλό έχει αρχίσει και σκαλίζει τις αναμνήσεις του.
Τρεις Νεοσμυρνιώτες φίλοι μαζί με την κόρη του κυρ-Θανάση είχαν ένα όραμα να αναβιώσουν το παλιό στέκι και να του δώσουν νέα αίγλη.Οι παλιές συνταγές σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές έχουν δώσει ξανά χρώμα στην ιστορική γωνία της πλατείας Άνοιξης και χαμόγελο στους γείτονες.Άνοιξε ξανά το μαγαζί τους…ο Βαλέσας!!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα