18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας για Πολυτεχνείο: Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε εκεί

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. «Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε εκεί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να δώσει το «παρών» στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

«46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες». Κατά τον ίδιο, «φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί».

Και εξήγησε: «Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας».

«Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρήγα, βουλευτή του κόμματος, ο κ. Τσίπρας θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, με την οποία κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα