18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της «Μια πόλη ανάποδα» για τον πρόωρο θάνατο του Θανάση Τσουκνίδα

Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής 1η Ιουλίου ο σύντροφος μας Θανάσης Τσουκνίδας σε ηλικία 33 χρονών.

Με τον Θανάση γνωριστήκαμε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Είχαμε κοινές ανησυχίες για την πόλη μας, για τη ζωή που θα έπρεπε να διεκδικήσουμε σε έναν κόσμο τόσο εχθρικό.

Δώσαμε μαζί μάχες διεκδικώντας περισσότερους ελεύθερους χώρους σε μια πόλη κατακλισμένη από τσιμέντο. Παλέψαμε για να δυναμώσει και να υπερισχύσει το αντιπολεμικό/διεθνιστικό κίνημα στην προσφυγούπολη Νέα Σμύρνη και να χτυπηθεί ο φασισμός στην περιοχή.

Τον γνωρίσαμε φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ και μεγαλώσαμε μαζί. Περπατήσαμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης μιλώντας με τον κόσμο και φωνάζοντας συνθήματα ώστε να σπάσει η απομόνωση των ανθρώπων, να ραγίσει η σιωπηλή πρόσοψη της «κανονικότητας» στη Νέα Σμύρνη.

Ο Θανάσης ήταν μαχητής της πρώτης γραμμής! Ειλικρινής και γενναίος έδωσε το παρών σε όλα τα μέτωπα, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Με γέλιο, συντροφικότητα και αισιοδοξία. Γλεντζές, μποέμης και παλικάρι, πάντα δίπλα στους αδικημένους. Ήταν από τους συντρόφους που ήθελες πάντα δίπλα σου. Να συμφωνείς και να διαφωνείς, να περπατάς όμως πλάι πλάι. Με σεβασμό.

Όπως έλεγες κι εσύ Θανάση «Δύο πράγματα δεν αποχωρίζομαι. Την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, και την Πόλη Ανάποδα».

Βυθισμένοι στη θλίψη, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια από καρδιάς στους γονείς του, στην οικογένεια του, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του.

Θανάση καλό ταξίδι.

Το γέλιο σου θα είναι πάντα στις ψυχές μας.

Μια πόλη ανάποδα

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα