13.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά – Δέκα νέες ταινίες προσεχώς

Με την υγειονομική κρίση να έχει πλήξει περισσότερο απ’ όλους τους τομείς αυτόν της ψυχαγωγίας και ως εκ τούτου τον κινηματογράφο, ένα μικρό αίσθημα αισιοδοξίας δίνει η επανέναρξη των προβολών στα θερινά σινεμά από την 1η Ιουνίου.

Βεβαίως, με προϋποθέσεις, όπως η πληρότητα των σινεμά να φτάνει το 40% και με αυστηρή τήρηση των γνωστών πλέον κανόνων υγειονομικής προστασίας. Για τις κλειστές αίθουσες, φαίνεται ότι όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα και πιθανό άνοιγμά τους από τον Σεπτέμβριο.

Μπορεί ο προγραμματισμός από τις νέες πρεμιέρες να έχει γίνει άνω κάτω, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πολυαναμενόμενο τελευταίο Τζέιμς Μποντ, αλλά ήδη, μετά και την ανακοίνωση για το άνοιγμα των θερινών σινεμά, έχει αρχίσει ένας πρώτος προγραμματισμός για προβολές νέων ταινιών για τη θερινή περίοδο. Απ’ το σύνολο των ταινιών, επιλέγουμε δέκα ταινίες, που πιθανώς να αποδειχθούν οι πιο ελκυστικές και που ήδη έχουν δημιουργήσει μια προσμονή για το κοινό.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Πινόκιο

Το κλασικό παραμύθι επιστρέφει σε μία ακόμη κινηματογραφική εκδοχή, αυτή τη φορά από τον Ματέο Γκαρόνε του “Γόμορα” και του περσινού εξαιρετικού “Dogman”. Στο ρόλο του Τζεπέτο ο Ρομπέρτο Μπενίνι, που είχε δώσει το δικό του “Πινόκιο” πριν 18 χρόνια. Η ξύλινη μαριονέτα θα χάσει το δρόμο της, θα περιπλανηθεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού της, με μοναδικό σύμμαχο μια νεράιδα, μέχρι να επιστρέψει στην αγκαλιά του δημιουργού της, του Τζεπέτο. Παίζουν ακόμη οι Φεντερίκο Ιελάπι, Μαρίν Βακτ κ.ά.

Μαντάμ Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο

Επίκαιρο, βιογραφικό δράμα, από την Μαρζάν Σατραπί, για την πολυτάραχη ζωή μιας γυναίκας που άφησε το δικό της στίγμα στην επιστήμη, με τη δημοφιλή εσχάτως Ρόζαμουντ Πάικ. Η Μαρί μαζί με τον Πιέρ Κιουρί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και με κίνδυνο της ζωής τους, θα αλλάξουν τα πάντα στην επιστήμη. Παίζουν και οι Σάμ Ράιλι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Σάιμον Ράσελ Μπιλ κ.ά.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Tenet

Για την τελευταία υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν (“Σκοτεινός Ιππότης”, “Δουνκέρκη”) δεν γνωρίζουμε και πολλά, πέρα από το ότι πρόκειται για ένα θρίλερ κατασκοπείας. Και αυτό διότι ο Νόλαν κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την υπόθεση της ταινίας του, δημιουργώντας ένα μύθο γύρω απ’ αυτή πριν ακόμη προβληθεί. Πρωταγωνιστούν ο γιος του Ντένζελ Γουάσινγκτον και ανερχόμενος Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, κ.ά

Μουλάν

Βασισμένη πάνω στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disnay (1998), που υπήρξε μία τεράστια επιτυχία, η Νεοζηλανδή Νίκι Κάρο (υποψήφια για Όσκαρ με το “Whale Rider”) προσεγγίζει τον γοητευτικό κινεζικό μύθο, χωρίς την μουσικοχορευτική ατμόσφαιρα του πρωτότυπου και με πρωταγωνίστρια στον ομώνυμο ρόλο την Γιφέι Λιου. Η Μουλάν, κόρη ενός αυστηρού απόμαχου στρατηγού μεταμφιέζεται σε αγόρι για να πάρει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό, στην εποχή της δυναστείας των Χαν. Παίζουν ακόμη οι Ντόνι Γιεν, Τζετ Λι κ.ά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Μυστικός Κήπος

Οικογενειακό δράμα εποχής, που βασίζεται στο κλασικό βιβλίο της Φράνσις Χόζσον Μπαρνέτ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μαρκ Μάντεν. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Αμίρ Γουίλσον, Ίσις Ντέιβις κ.ά.

Wonder Woman 1984

Υπερηρωική περιπέτεια φαντασίας, με την Γκαλ Γκαντότ να επιστρέφει στο δυναμικό ρόλο της Νταϊάνα, που μαζί με τον Κρις Πάιν, στο ρόλο του Στιβ Τρέβορ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το κακό, στη δεκαετία του ’80, όταν ακόμη υπήρχε ο Ψυχρός Πόλεμος. Στους ρόλους των “κακών” η Κρίστεν Γουίγκ και ο Πέδρο Πασκάλ.

Bill & Ted Face the Music

Μουσική κωμωδία φαντασίας του Ντιν Παρισότ, με τους Άλεξ Γουίντερ και Κιανού Ριβς, να επιστρέφουν στους γνώριμους ρόλους τους ως Μπιλ και Τεντ, οι οποίοι έχουν πλέον σαρανταρίσει και το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα ξαναζήσουν τις όμορφες στιγμές όταν ήταν έφηβοι και έπαιζαν ροκ με την μπάντα τους, αλλά και όταν έζησαν μία μεγάλη περιπέτεια πηγαίνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο για να σώσουν το μέλλον τους…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος

Η θρυλική συμμορία του Νεντ Κέλι, ξαναζωντανεύει, για μια ακόμη φορά, στη μεγάλη οθόνη, έχοντας για πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο και ανερχόμενο Τζορτζ ΜακΚέι του “1917” και στη σκηνοθεσία τον Τζάστιν Κέρτζελ του “Μάκμπεθ”. Παίζει και ο Ράσελ Κρόου.

Ένα Ήσυχο Μέρος 2

Η ταινία τρόμου του καλοκαιριού, σύμφωνα με τους θιασώτες του είδους. Πρόκειται για το αναμενόμενο σίκουελ του “Ένα Ήσυχο Μέρος” που είχε προβληθεί το 2018, σε σκηνοθεσία και πάλι του Τζον Κραζίνσκι. Παίζουν οι Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ κα.

Death on the Nile

Ακόμη μία ιστορία της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά από τον Κένεθ Μπράνα, που επιστρέφει ως εκκεντρικός επιθεωρητής Ηρακλής Πουαρό, για να εξιχνιάσει ένα φόνο στο Νείλο. Εκτός από τον Μπράνα, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, παίζουν και οι Γκαλ Γκαντότ, Λετίσια Ράιτ, Αρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και ματαιώσεις, καθώς παραμονεύει ο κορονοϊός, αλλά και ο απρόβλεπτος κόσμος του σινεμά…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα