18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη

Δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων, αύριο, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 έως τις 16.00 προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης.

Χθες, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν συνολικά 15 ημέρες.

Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι και οι τελευταίες, καθώς το οικονομικό επιτελείο –σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο– εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησής τους. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε τα ακόλουθα από τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…. % έως…. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου, ενώ η «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα