23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια σε ομιλία των Μιχαλολιάκου-Παναγιώταρου

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη και διαδήλωση προς το Παλαιό Φάληρο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τον «φύρερ» Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο, καλούν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, συνελεύσεις και κινήσεις γειτονιάς από την περιοχή των Νοτίων.

Μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση καλούν οι Εργατικές Λέσχες Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας, ο αντιφασιστικός συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η αντικαπιταλιστική κίνηση «Μια Πόλη Ανάποδα» της Νέας Σμύρνης, η «αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αττική» και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Καλούν ακόμα η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, που σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Ενημερωθήκαμε ότι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, η περιφερειακή παράταξη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή» θα κάνει εκδήλωση με ομιλητή τον υπόδικο αρχηγό της Μιχαλολιάκο  στην Αγ. Κυριακή στο Π. Φάληρο, στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη.

Με αφορμή τη νέα αυτή προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας των νεοναζί στις γειτονιές των Νοτίων, εκφράζουμε για μια φορά ακόμη την σαφή τοποθέτησή μας ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, οι ιδέες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με όποιο μόρφωμα και αν εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή μας. Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του φασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν τη νέα φασιστική πρόκληση.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής μας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 6μμ στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.”

Σε ανακοίνωσή της η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 4 Μάρτη η φασιστική συμμορία της ΧΑ ανακοίνωσε συγκέντρωση με ομιλητές Μιχαλιολάκο και Παναγιώταρο στην πλατεία Αγίας Κυριακής, στη Λ. Αμφιθέας στο Παλιό Φάληρο, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της “Ελληνικής Αυγής για την Αττική”. Οι νεοναζί, με αφορμή τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, φοράνε το δημοκρατικό τους προσωπείο και επιχειρούν να διεκδικήσουν ξανά ‘’ζωτικό χώρο’’ στις γειτονιές της νότιας Αθήνας.

Όλα αυτά τα χρόνια το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα έδωσε τη μάχη και περιόρισε τη δράση των φασιστών στις γειτονιές μας. Η Εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης ήταν και είναι μέρος του κινήματος αυτού και με την πολύμορφη δράση μας δίνουμε καθημερινά την μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Πολεμάμε το φασισμό που σπέρνει το μίσος και την ξενοφοβία και επιδιώκει τον εμφύλιο των φτωχών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών.

Φραζουμε το δρόμο στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, διαδηλώνουμε τη Δευτέρα 4 Μάρτη και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης σε αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνεται από τοπικές συλλογικότητες των νοτίων προαστίων.»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα