19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απούσα ακόμα μια φορά η αντιπολίτευση από το δημοτικό συμβούλιο

Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της νέας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, που με την απουσία τους, το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπλοκάρουν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης αφορά το Δήμο στην κρίσιμη τρέχουσα συγκυρία, αφήνοντας την δημοτική αρχή να τους περιμένουν μπροστά στους υπολογιστές. Εκείνοι που ζητούσαν τηλεδιασκέψεις σήμερα απουσίαζαν από αυτές, αφήνοντας τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε με την ψήφο τους, άνευ εκπροσώπησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπορεί πριν από περίπου 2 μήνες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονταν έντονα και να κατείγγειλαν τη Δημοτική Αρχή για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, στη σημερινή (28/5) προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την 5η Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ Νέας Σμύρνης η αντιπολίτευση απουσίαζε σύσσωμη. Με επιστολές τους -ήδη από την προηγουμένη- πολλές παρατάξεις ζητούσαν από τη Δημοτική Αρχή τη δια ζώσης διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν πως ένας κίνδυνος νέας διασποράς του ιού είναι ακόμη υπαρκτός και προσβάλλοντας κάθε Έλληνα που έμεινε με θυσίες στο σπίτι του για 2 ολόκληρους μήνες.

Η δημοκρατία φαίνεται έτσι να λαμβάνει σχετικό χαρακτήρα στο Δήμο Νέας Σμύρνης, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αγνοούν κρίσιμα θέματα όπως η μείωση δημοτικών τελών και η λειτουργία νηπιαγωγείων. Σε μία θύελλα σύγχυσης, εκείνοι που ζητούσαν τηλεδιασκέψεις για την προστασία της δημοκρατίας, απουσιάζουν σήμερα από αυτές. Με γνώμονα –μάλλον- μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αδιαφορούν για τις τρέχουσες εξελίξεις του Δήμου, φωνασκούν χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και θέτουν προσχώματα στην πιο δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για έναν Δήμο.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα