19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από την απαξίωση στην καταξίωση ο Λάσνικ

lasnik+giannouΔεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι ξένοι παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και δεν έχουν άδικο. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό βασίζεται και η -σκληρή ως έναν βαθμό- κριτική που ασκείται σε αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία άνηκαν μέχρι πριν λίγους μήνες και οι δύο ξένοι του Πανιωνίου, Αντρέας Λάσνικ και Κλαούντιο Ριβέρο. Ο Νίκος Παντελής ήταν αυτός που είχε τοποθετηθεί επί του θέματος δηλώνοντας πως οι επιλογές που έγιναν δεν ήταν καλές και πως οι Νεοσμυρνιώτες θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερα από τους ξένους παίκτες τους μιας και ήταν μόλις δύο στο ρόστερ.

Ο ένας δικαιολογημένα έφυγε και υπήρξαν φήμες πως στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει και ο Λάσνικ, ο οποίος μέχρι τον Δεκέμβριο δεν είχε βρει τον εαυτό του παρόλο που τον συνόδευαν πολύ καλές συστάσεις. Ακόμα και κι αν υπήρχαν και καλές στιγμές, τα πάντα ξεχάστηκαν μετά το χαμένο πέναλτι στη Λεωφόρο, όταν ο ίδιος επέμενε να το εκτελέσει.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή σε μία εκ των σημαντικότερων φετινών νικών του Πανιωνίου. Ο λόγος για την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 2-0 σε ένα παιχνίδι που ο 30χρονος σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα των “κυανέρυθρων” και σέρβιρε στον Χρήστο Αραβίδη το πρώτο γκολ.

Μέσα σε λίγες μέρες είχε πάει από το ναδίρ στο ζενίθ και ο ίδιος δήλωνε στο Sport24.grπως “αν έχεις μία άτυχη στιγμή σε ένα μεγάλο παιχνίδι υπάρχουν δύο επιλογές. Να νομίζουν ότι τα πάντα είναι κατά σου και ότι είσαι ο πιο άτυχος άνθρωπος ή να πάρεις κάτι καλό από αυτό”.

 

Ο Λάσνικ, όμως, είχε πει και κάτι ακόμη, ότι ο στόχος του ήταν να εντυπωσιάσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο ίδιος γνώριζε πως μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας θα ήταν δύσκολο να είναι καλός και να βρει ρυθμό τους πρώτους μήνες. Τελικά το πλάνο του φαίνεται να βγαίνει πέρα για πέρα σωστό και ο ίδιος εξελίσσεται σε παίκτη που όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σκόραρε στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό στο οποίο ο Πανιώνιος κυνηγούσε την ανατροπή που θα του έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη συνολικά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία γνώρισε έξι ήττες σερί δίνοντας συνεχόμενα παιχνίδια. Η κόπωση ήταν φανερή στα πόδια όλων των μεσοεπιθετικών παικτών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Λάσνικ ήταν απαραίτητος αφού πολλές φορές η ομάδα του απειλούσε μόνο από τα δικά του στημένα.

Για τον Αυστριακό, όμως, υπήρχαν και δύο επιπλέον αναποδιές, αφού στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό αποκόμισε έναν τραυματισμό που του στέρησε τη θέση στην ενδεκάδα στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, ενώ πρόσφατα έχασε και τη γιαγιά του. Αυτός ήταν και ο λόγος του ταξιδιού του στην Αυστρία εξαιτίας του οποίου δεν έπαιξε στον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Παρόλα αυτά επέστρεψε δυνατός και στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου χάρισε στους “κυανέρυθρους” μία νίκη τεράστιας σημασίας στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Παράλληλα, απέδειξε και πάλι πως μπορεί να προσφέρει πολλά μεσοεπιθετικά και πως είναι ένα κομμάτι του παζλ που δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα, αφού διαθέτει εντελώς διαφορετικά στοιχεία από τους άλλους παίκτες. Τέλος, η απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια μας υπενθυμίζει πως μάλλον δεν πρέπει να βιαζόμαστε στις κρίσεις μας, αφού πολλές φορές υπάρχουν και παράμετροι που δε γνωρίζουμε εξ αρχής…

Πηγή:http://www.sport24.gr/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα