22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΡΚΑΔΙΝΟΥ: “Αναρωτιέμαι πολλές φορές…”

_I3X5116-2bΑναρωτιέμαι πολλές φορές……

αν υπάρχει έστω και ένας προοδευτικός άνθρωπος που να υπερασπίζεται την λειτουργία των κομματικών σχηματισμών όπως είναι σήμερα; Αν δηλαδή υποστηρίζει κάποιος σήμερα, ότι η πλειοψηφία της κοινωνία μας συμμετέχει και οργανώνεται μέσα από τα κόμματα της εποχής μας; Αν κανείς έχει την ψευδαίσθηση ότι η νεολαία αυτής της χώρας έχει εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό και κομματικό κατεστημένο;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί κάποιος να τα απαντήσει αρνητικά και με μεγάλη ευκολία. Ωραία και γιατί κανείς δεν αλλάζει αυτή την κατάσταση!! Για μένα αυτό ακριβώς γίνεται και η αιτία για την συμμετοχή μου στην ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.

Τα τελευταία 2 χρόνια με μία μικρή εμπειρία που απέκτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος συνειδητοποίησα ότι το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να αλλάξει κάτι που δε του αρέσει είναι η ενεργή συμμετοχή του , μέσω της οποίας έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό με βάση τον σκοπό και τους στόχους του.

Αυτή είναι και η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα για να μπορέσουμε να βρούμε την απάντηση απέναντι στην κρίση που βιώνουμε όλοι μας.

Η δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων (νέους όχι απαραίτητα ηλικιακά αλλά κυρίως σε ιδέες και απόψεις) θα αποφέρει καινούργια κόμματα που θα τα διέπει η αντιπροσώπευση και η δημοκρατία. Κόμματα στα οποία δεν θα εμπεριέχονται στοιχεία ολιγαρχίας με βασιλείς και αυλικούς, κόμματα που δεν θα εμπεριέχουν ανθρώπους οι οποίοι θα κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και που διεκδικούν το αλάθητο της παποσύνης.

Με λίγα λόγια κόμματα τα οποία δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε ως σήμερα. Εμείς στην ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ πιστεύουμε ότι αρκετά αφήσαμε το μέλλον μας σε άλλους…. εσύ?

 Ο Διονύσης Αρκαδινός είναι πολιτικός μηχανικός (ΤΕ) 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης 

Ιδρυτικό μέλος ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα