24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η κόρη της γυναίκας που απεικονίζεται στο Street Art του Γαλαξία

fgdfgΟλοκληρώθηκε το έργο του γνωστού street artist Simple G στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το έργο επιχειρεί να συνδέσει την Καταστροφή της Σμύρνης με την πόλη της Νέας Σμύρνης, προβάλλοντας σε πρώτο πλάνο δύο πρόσωπα από μια άλλη καταστροφή, αυτή του Διστόμου. Με αυτό τον τρόπο ο καλλιτέχνης επιχειρεί να συνδυάσει δύο τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας με το σήμερα, αξιοποιώντας ένα σημείο -την κεντρική πλατεία- που αποτελεί αναφορά για όλη την περιοχή.

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης προσκάλεσε τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει ένα έργο-καταγραφή εικόνων, με σημείο έναρξης την Καταστροφή της Σμύρνης και σημείο τερματισμού την πόλη της Νέας Σμύρνης, σε έναν χώρο τοπόσημο της περιοχής, το Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού “Γαλαξίας”. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημιουργία ενός έργου αφιερωμένου στη Σμύρνη με τα μέσα της street art, μιας τέχνης που γεννήθηκε παράνομα σε σκοτεινούς δρόμους των πόλεων και εξελίχθηκε σε μαζική καλλιτεχνική έκφραση.

 

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν να προωθήσει την τέχνη του δρόμου και του graffiti, αλλά κι ενός έργου-μνημείου για την Καταστροφή, σμίγοντας τη σύγχρονη τέχνη με την ιστορική μνήμη, επιχειρώντας να προκαλέσει και να κεντρίσει την έμπνευση και τη σκέψη.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει μια δράση μεγαλύτερου εύρους η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά έργων street art με ιστορικό περιεχόμενο που θα πραγματοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες graffiti. Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει η Νέα Σμύρνη τόπο μνήμης και πολιτισμού, προκαλώντας εκ νέου την ιστορική συνείδηση των πολιτών.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα