22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βατόπουλος: Είμαστε σε επικίνδυνη φάση για τη διασπορά του ιού

Για τον πολλαπλασιασμό κρουσμάτων στην Αττική μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Είναι κρίσιμη περίοδος, έχει μεγάλη σημασία και τα ορφανά κρούσματα με την έννοια της διασποράς στην Ελλάδα, όσο πιο διασπαρμένα είναι τόσο δείχνουν ότι υπάρχει μια διασπορά και του ιού σε πολλά μέρη της Ελλάδας και γενικά τι σχέση έχουν μεταξύ τους. Είμαστε σε μια φάση πολύ επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε μια έξαρση, που θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν θέλω να πω ότι θα έχουμε lockdown αλλά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να προλάβουμε την ανάγκη ενός lockdown, τηρώντας τα μέτρα δημόσιας υγείας που έχουν κατ’ επανάληψη αναγγελθεί», ανέφερε.

Για τη νέα σχολική χρονιά και το σενάριο που ακούγεται ότι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες είπε: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την υπουργό. Το στοίχημα είναι να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα σχολεία, να μην χαθεί χρόνος διδασκαλίας. Αυτό είναι το στοίχημα. Λεπτομέρειες μάσκες κλπ δεν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε. Θέμα είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία». 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα