19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία – Κροατία, ματς με… τρία προηγούμενα

Δράση κι απόψε στο Nations League. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στην Κοπεγχάγη, Δανία εναντίον Αγγλίας με την παράδοση υπέρ των «τριών λιονταριών»: 12-4-3 σε όλα, επιμέρους 5-2-1 στα επίσημα με μόνο νίκη για τους Δανούς πριν από 37 χρόνια (αν… λέει κάτι για τις στοίχημα προβλέψεις). Και, μάλιστα, στο «Γουέμπλεϊ» για τα προκριματικά του Euro 1984, σε όμιλο μαζί με την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο αλλά και την Εθνική μας, η οποία είχε μείνει πίσω από τις προαναφερθείσες στη βαθμολογία. Με πέναλτι του Αλαν Σίμονσεν, παίκτης της Τσάρλτον προερχόμενος από την Μπαρτσελόνα τότε, οι Δανοί του Ζεπ Πιόντεκ όχι μόνο είχαν θριαμβεύσει στο «Γουέμπλεϊ» αλλά άφησαν εντέλει την Αγγλία εκτός Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης, όπως ονομαζόταν τότε!

Σε, δε, τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, οι Αγγλοι είναι αήττητοι: 0-0 για το Euro 1992 στη Σουηδία, σε όμιλο (τουρνουά που κατέκτησε… από το πουθενά, εντέλει, η Δανία) και 3-0 στον αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ το 2002 στην Νιϊγκάτα της Ιαπωνίας με γκολ από Φέρντιναντ, Οουεν και Χέσκι και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να κάνει… όργια στο γήπεδο.

Στο Παρίσι, Γαλλία και Κροατία ανταμώνουν για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018. Στο 4-2-0 είναι ο απολογισμός της παράδοσης, υπέρ των «τρικολόρ», τα μισά εξ αυτών ήταν φιλικά. Τα άλλα στο πλαίσιο τελικής φάσης, με πρώτο φυσικά τον ημιτελικό στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, με τον Σούκερ να ανοίγει το σκορ στο 46′ και τον Τιράμ να σκοράρει δις κάνοντας την ανατροπή για τους «μπλε» (από τα ημίχρονα τελικά που… έγραψαν ιστορία). Και κατόπινκατέκτησαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο (3-0 τη Βραζιλία) παρά την απουσία του ηγέτη της άμυνας, Λοράν Μπλαν, που είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με τους Κροάτες. Οι οποίοι Κροάτες, εκείνο το ζεστό βράδυ της 8ης Ιουλίου 1998, είχαν στον πάγκο τον Μίρο Μπλάζεβιτς που ένα… φεγγάρι είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ (1991-92), βασικούς τους μετέπειτα παίκτες του Παναθηναϊκού, Γκόραν Βλάοβιτς, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ρόμπερτ Γιάρνι, ως αλλαγή είχε μπει ο Σίλβιο Μάριτς και στον πάγκο και τον Αντονι Σέριτς!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα