23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για άλλη μια φορά πρώτος στον κόσμο, ο δικός μας Λευτέρης Πετρούνιας

petr-thumb-large-thumb-large«Δώστε μου τη δύναμη για μία απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας από τους διαδικτυακούς φίλους του, ελάχιστη ώρα πριν ανέβει στο πόντιουμ της «SSE Hydro Arena», στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, στη Γλασκώβη. Και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 15,800 βαθμούς και, φυσικά, το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες εβδομάδες. Η διάκριση του δίνει και το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Μανιάτης πρωταθλητής αγωνίστηκε 4ος στη σειρά, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και, μέχρι το τέλος, κανείς δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο πρόγραμμα. Ηταν η 11η πρωτιά σε 12 εμφανίσεις για τον 25χρονο, αυτή τη χρονιά. Εχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι μόνοι που διέθεταν προγράμματα με υψηλότερη αρχική αξία από τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν οι Κινέζοι, Χάο Γιόου και Γιανγκ Λιου αλλά έμειναν στην 2η και την 3η θέση, αντίστοιχα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας προπονείται με τον Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος έχει αναδείξει και άλλον έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Βλάση Μάρα.

Η επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια θα δώσει το δικαίωμα στην ελληνική γυμναστική να διεκδικήσει και δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο προολυμπιακό τεστ των ανδρών της επόμενης χρονιάς, θα πάρουν μέρος δύο αθλητές μας από τους οποίους ο ένας θα προσπαθήσει να προκριθεί στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα