22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για πρώτη φορά υπογράφεται πρωτόκολλο συνεργασίας των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης

Ιστορική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στις 3 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 1 – 5 Οκτωβρίου,  εγκαινιάζοντας  μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των Δήμων Σμύρνης  και Νέας Σμύρνης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τη Σμύρνη θα είναι ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης,  ο οποίος θα υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας  με το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu,  συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Αντιδημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων.

Το θέμα της συνάντησης  μεταξύ των δημάρχων θα είναι «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης”, ενώ το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί  μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο Μέγαρο Πολιτισμού της Σμύρνης  Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της πόλης, στην οποία θα συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης με Μαέστρο το διάσημο Hakan Sensoy.

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί  ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης, με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις.
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης,  οι οποίες δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα από την καθημερινή κοινωνική ζωή της πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, καθώς και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζαντουριάν. (Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης)

Να σημειωθεί η κομβική συμβολή της Ελληνίδας Προξένου κας Αργυρώς Παπούλια στο όλο εγχείρημα των διμερών επαφών των δύο πόλεων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα