16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δάρας: «Ο Πανιώνιος θα προσφύγει όπου μπορεί»

Ο Χρήστος Δάρας ξεκαθάρισε πως ο Πανιώνιος θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα αν τελικά εφαρμοστεί η τροπολογία της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι πρώτη φορά γίνεται τέτοια ωμή παρέμβαση. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

«Πρώτη φορά συμβαίνει μια δικαστική απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού να αλλάζει με κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό δε έχει ξανασυμβεί, είμαι 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο, πρώτη φορά γίνεται η παρέμβαση αυτή. Δεν έχει ξαναγίνει και λογικό είναι από την ώρα που έγινε να αρχίσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων από όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες. αρχίζει ένα τσουνάμι αντιδράσεων προς όλες τις κατευθύνσεις», ανέφερε αρχικά. 

Για το αν καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης ο Δάρας είπε: «Δεν είναι θέμα να την καταδικάσω εγώ. Αυτήν την στιγμή απορούμε όλοι με την κατάργηση ουσιαστικά μιας απόφασης ενός θεσμοθετικού οργάνου το οποίο ήταν το μόνο που αποφάσιζε. Πάντα οι αποφάσεις της ΕΕΑ δεν γινόταν να διαφοροποιηθούν». Μάλιστα, σε ερώτημα αν είναι δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ, πρόσθεσε: «Είναι δεσμευτική και ποτέ των ποτών δεν έχει αλλάξει. Δεν μπορεί να επηρεαστεί από νόμο του κράτους, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ».

Για την συνέχεια και το τι πρέπει να γίνει μετά την απόφαση της ΕΕΑ, είπε: «Είναι μία απόφαση επιτροπής. Αυτή μετά επικυρώνεται από την εκτελεστική εξουσία. Γιατρός είμαι, δεν είμαι δικηγόρος, αλλά και απλώς άνθρωπος να είσαι αυτά είναι κατανοητά. Είναι μία επιτροπή με δικαστές που βγάζει μία γνωμάτευση, την οποία την παίρνει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και κανένας δεν μπορεί να επέμβει κυβερνητικά. Είναι έτσι βάση του νόμου της UEFA».

Για το ότι αυτή η απόφαση έρχεται κόντρα σε UEFA και FIFA σχολίασε: «Στην αρχή της περιόδου είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ να υπάρχει μια συνιδιοκτησία του 5%. Πράγμα το οποίο απορρίφθηκε αμέσως από τον κ.υπουργό, ούτε καν συζητήθηκε. Από εκεί και πέρα υπάρχει άρθρο της UEFA και της FIFA που απαγορεύει την συνιδιοκτησία. Βάζει λοιπόν η ΕΕΑ μία τιμωρία, η οποία έκρινε ότι πρέπει να είναι υποβιβασμός. Από εκεί και πέρα έρχεται μία κυβέρνηση και αλλάζει την τιμωρία. Ουσιαστικά παραδέχεται το θέμα της πολυιδιοκτησίας, αλλά διαφοροποιεί την ποινή».

Για τις συνέπειες αυτής της ιστορίας: «Όλος ο κόσμος το καταλαβαίνει, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Δεν λέει η απόφαση της κυβέρνησης “όχι υποβιβασμός”, άρα να μην πέσει καμία ομάδα. Γιατί αλλιώς δεν θα υποβιβαζόταν και οι δύο τελευταίες. Να μην υπάρχει κανένας υποβιβασμός και να πάμε σε 16 ομάδες την νέα χρονιά».

Για το αν το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί τόνισε: «Να μην συνεχιστεί για ποιον λόγο: Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το πειθαρχικό της ΕΠΟ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, όπως δεν ξέρουμε και τι παρέμβαση θα κάνει η FIFA και την UEFA. Πιστεύω ότι η ΕΠΟ θα φέρει αφαίρεση βαθμών. Έτσι θα έρθει σε κόντρα με την FIFA, την UEFA αλλά και όσες ομάδες έχουν ένομο συμφέρον».

Για το αν και ο Πανιώνιος θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα εάν δεν υποβιβαστεί η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ, αποκάλυψε: «Θα προσφύγουμε όπου μπορούμε να προσφύγουμε. Αλλά αυτά κάνουν πάρα πολύ καιρό να εκδικαστούν. Το θέμα είναι πως όλα είναι στον αέρα και κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει αύριο».

Για το ηθικό πρόβλημα που υπάρχει, ο Χρηστος Δάρας σχολίασε: «Το ηθικό δεν το απέκλεισε κανείς, ακόμη και η κυβέρνηση παραδέχεται ότι είναι ένοχοι, απλά δεν παραδέχεται την ποινή».

Τέλος, για την δήλωση της Ειρήνης Μαρούπα ότι ο Σαββίδης αγόρασε την Ξάνθη ώστε η τελευταία να μην αγοραστεί από Τούρκους: «Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό… Γιατί δεν ήρθε να αγοράσει και τον Πανιώνιο που είναι από την Σμύρνη και της προσφυγιάς; Τι να σχολιάσουμε;»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα