19.2 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διπλό που φέρνει τον Ιστορικό ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη (0-1)

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / SUPERLEAGUE / PANTHRAKIKOS - PANIONIOSΣ’ ένα ματς, το οποίο έδειχνε ότι θα είναι αγγαρεία μέχρι το φινάλε, στην Κομοτηνή όλα άλλαξαν μετά την αποβολή του Ρισβάνη στο 76′. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, ενώ ο Πανιώνιος είχε το δοκάρι και κέρδισε το πέναλτι στην ίδια φάση, με το οποίο πήρε τη νίκη, αφού ευστόχησε ο Οικονόμου, και έμεινε σε τροχιά πλέι οφ, τη στιγμή που ο Πανθρακικός… βυθίστηκε κι άλλο.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανθρακικό ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Ποτουρίδης και στα στόπερ οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης. Αμυντικά χαφ οι Λαδάκης, Ηλιάδης και μπροστά τους οι Μπαϊκαρά (δεξιά), Χασομέρης (αριστερά), Ντιγκινί. Στην κορυφή ο Ίγκορ.

Για τον Πανιώνιο ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ενώ στην άμυνα είχαμε αλλαγές, αφού ο Χατζηισαΐας παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ. Επίσης, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Ανσαριφάρντ και Μπαργκάν.

Ο Αργυρόπουλος κάλυπτε το δεξί άκρο, ο Τασουλής το αριστερό και οι Ρισβάνης, Οικονόμου αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κόρμπος, Σιώπης και μπροστά τους οι Καθάριος (δεξιά), Βιγιάλμπα (αριστερά) Μπακασέτας. Μοναδικός προωθημένος ο Καραμάνος.

Εξαφάνιση φάσεων!

Πολύ εύκολα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στην Κομοτηνή μεταξύ Πανθρακικού και Πανιωνίου, όπου δεν υπήρξε ποτέ η μεγάλη ευκαιρία. Οι «κυανέρυθροι» έδειξαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά, και οι ακρίτες πήραν τα ηνία μετά το 10′ και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό κατοχής.

Ωστόσο, δεν απείλησαν, όπως ούτε και οι φιλοξενούμενοι στις όποιες περιπτώσεις βγήκαν στην επίθεση. Την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης στο 6′, ενώ στο 12′ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Ίγκορ, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ, μετά το σουτ του Ποτουρίδη αρκετά έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Διούδης.

Άλλο ένα του Μπαϊκαρά στο 32′ και πάλι δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ κυριαρχούσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές διακοπές και κίτρινες κάρτες.

Λίγα πράγματα

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δε βελτιώθηκε και πολύ. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τους Μπακασέτα, Καραμάνο να αλλάζουν ωραία την μπάλα και τον πρώτο να κάνει το σουτ για να αποκρούσει ο Αθανασιάδης. Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν τα ηνία, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ενώ ο Πανθρακικός πήρε τα… πάνω του και πάλι με το πέρας δέκα λεπτών.

Κάπως έτσι ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Θρακιωτών, με τον Ντιγκινί να κάνει ωραία ενέργεια, να δίνει στον Μπαϊκαρά, που έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Χασομέρη να πιάνει την κεφαλιά και τον Διούδη να μπλοκάρει στο 57′. Αυτή του Ίγκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, όπως έγινε και με το σουτ του Ντιγκινί στο 64′.

Τα έκανε όλα ο Ρισβάνης!

Γκολ δεν έμπαινε ούτε με… αίτηση, το ίδιο ισχύει καιγια τις φάσεις και κάτι έπρεπε να γίνει για να αποκτήσει ενδιαφέρον το ματς. Αυτό έγινε στο 76′, λοιπόν, όταν ο Ρισβάνης αντίκρσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ο Μπαϊκαρά σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 78′, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Βέβαια, το παιχνίδι κρίθηκε στο 86′.

Ο Μπαργκάν πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε στον Καραμάνο, που σημάδεψε το δοκάρι. Στην επαναφορά πλάσαρε σε κενή εστία και ο Παπαγεωργίου απέκρουσε με τα χέρια για να αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα και να μείνουν με δέκα και οι γηπεδούχοι.

Ο Οικονόμου ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 88′ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο διατηρήθηκε άνετα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πανιώνιος έμεινε σε τροχιά πλέι οφ, τη στιγμή ο Πανθρακικός έκανε ένα ακόμα βήμα προς τη Football League.

Man of the match: Ο Οικονόμου ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι και χάρισε μία σπουδαία νίκη στον Πανιώνιο, η οποία τον διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης.

Αδύναμος κρίκος: Μέσα σε τέσσερα λεπτά είδε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν το πλήρωσαν οι Νεοσμυρνιώτες.

Στο ύψος του: Καραμάνος και Μπακασέτας ήταν μέσα στις φάσεις, όμως δεν μπορούσαν να τις τελειώσουν, με αποκορύφωμα το δοκάρι πριν το πέναλτι. Από τον Πανθρακικό διακρίθηκε ο Ντιγκινί.

Η γκάφα: Και σε αυτή την κατηγορία θα βρούμε τον Σπύρο Ρισβάνη. Ο λόγος αναφέρθηκε παραπάνω.

Το στραγάλι: Σωστή η ακύρωση του γκολ του Ίγκορ στο 12′, όπως και να μη δείξει πέναλτι στη… βουτιά του Μπαϊκαρά μέσα στην περιοχή στο 20′, όμως έπρεπε να του δείξει κίτρινη για θέατρο. Ίσως τραβηγμένη η δεύτερη κίτρινη-αποβολή του Ρισβάνη, σωστή η απευθείας κόκκινη του Παπαγεωργίου, αφού… έπαιξε βόλεϊ! Μερικές λανθασμένες υποδείξεις σε οφσάιντ από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ματς είναι κακό και λες «εντάξει, λήξτε το να τελειώνουμε»!!! Nooot!!! Η αποβολή του Ρισβάνη στο 76′ άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς, καθώς απέκτησε ρυθμό, ενώ είχε δοκάρι πέναλτι, άλλη μία αποβολή και γκολ. Αυτό του Οικονόμου στο 88′ έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο, η οποία τον διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης. Αντίθετα, η ήττα… βύθισε κι άλλο τον Πανθρακικό, που έχει αρχίσει να ετοιμάζει… βαλίτσες για τη Football League!

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (30′ Μεχία), Ηλιάδης (82′ Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69′ Ροζέριο), Ντιγκινί, Ίγκορ.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας (81′ Τζανδάρης), Καραμάνος, Καθάριος (74′ Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (67′ Μασούρας).

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα