19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δώσε «ζωή» στο περιβάλλον ανακυκλώνοντας τις παλιές συσκευές θερμαινόμενου καπνού ή ατμίσματος

Τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας αρκετοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες όταν πηγαίνουν για ψώνια και επιλέγουν προϊόντα σε οικολογικές και όχι σε πλαστικές συσκευασίες. Αρκετοί πλέον καταναλώνουν με σύνεση και χρησιμοποιούν ποδήλατο ή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για κοντινές αποστάσεις.

Κάτι που ίσως να μην ξέρουν πολλοί είναι ότι μπορούν να ανακυκλώσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τους, δηλαδή τις συσκευές θερμαινόμενου καπνού τους και τις συσκευές ατμίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η BRITISH AMERICAN TOBACCO και η NOBACCO δημιούργησαν τη νέα καμπάνια με τίτλο Return, Recycle, Replace σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.

Η καμπάνια δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές, από τις 5 Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη, να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θερμαινόμενου καπνού ή ατμίσματος οποιασδήποτε μάρκας, σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης συσκευών καπνού, στα καταστήματα της NOBACCO σε όλη την χώρα. Παράλληλα, από φέτος υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλωθούν και τα χρησιμοποιημένα pods του Vype ePen 3.

Διπλό όφελος

Ανακυκλώνοντας την παλιά τους συσκευή, οι καταναλωτές δεν επωφελούν μόνο το περιβάλλον, αλλά μπορούν να επωφεληθούν και οι ίδιοι.

Τον περασμένο χρόνο η ενέργεια της BRITISH AMERICAN TOBACCO και της NOBACCO κατάφερε να συγκεντρώσει και να ανακυκλώσει με το σωστό τρόπο 5.000 συσκευές θερμαινόμενου καπνού και ηλεκτρονικού τσιγάρου. Βοήθησε και εσύ φέτος να ανακυκλωθούν ακόμα περισσότερες!

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων σήμερα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στην ζωή εκατομμυρίων πολιτών.

Μέσα στην περασμένη χρονιά σε ολόκληρο τον πλανήτη παράχθηκαν 50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, που περιλαμβάνουν όλα τα είδη συσκευών, ψυγεία και τηλεοράσεις μέχρι ηλεκτρικές σκούπες, smartphones και συσκευές ατμίσματος.

Κάθε χρόνο ανακυκλώνεται μόνο το 20% των παγκόσμιων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων και μόνο 67 χώρες έχουν νομοθεσία για την περιβαλλοντικά σωστή διαχείρισή τους.  Μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.

Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερα θετική πορεία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά μέσα στις 10 πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα