24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΡΕΛΑ MEETING POINTS”

Μπορεί να την πετύχετε όταν κάνετε τη βόλτα σας ,είτε μόνη της, είτε με τον επίσης Νεοσμυρνιώτη, Μύρωνα Στρατή. Ο λόγος για την Μαίρη Συνατσάκη, η οποία μιλά για τη Νέα Σμύρνη, τα μαθητικά της χρόνια και τις αγαπημένες της συνήθειες.

Ένας λόγος για να γίνουμε γείτονες;
Μένω Νέα Σμύρνη. Εδώ είναι το Άλσος και η Πλατεία. Τρελά meeting points. Σαν να πηγαίναμε ακόμη σχολείο.

Φιλοξενείς κάποιον από το εξωτερικό στην Αθήνα. Τι του λες να κάνει…
Ποδαράτη βόλτα σε Άνω Πετράλωνα – Θησείο – Μοναστηράκι – Ερμού – Σύνταγμα. Μαγειρευτά μαμαδίσια φαγητά στη «Φαίδρα» στην Κυψέλη. Και λίγο πριν σκοτεινιάσει, θα τον ανέβαζα σε μια ταράτσα που να βλέπει θάλασσα, ας πούμε σε κάποιο σπίτι στη Βούλα.

Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας;
Η Κυριακή. Γιατί κάνω την παραπάνω βόλτα, που καταλήγει πάντα στην Ομόνοια για ξένα περιοδικά. Γιατί κάνουμε μαγειρικές και καλούμε σπίτι φίλους να τις δοκιμάσουν. Γιατί η «κυριακίλα» κομποζάρει με τον καναπέ.

Top-3 cupcakes στην Αθήνα;
Τα «Hamptons Cupcakes», αν και ακριβά, ήταν τα πρώτα που δοκίμασα. To «Cap Cap» στο Αιγάλεω, παραμυθένιο! Έχει και Harry Potter-ική βουτυρομπίρα. Και το τρίτο καλύτερο (αντικειμενικά) είναι το σπίτι μου και τα peanutbutter cupcakes ΜΟΥ. Θα σας φτιάξω μια φορά.

Αγαπημένοι σου νέοι fashion designers;
ΣΟΜΦ, Madame Shou Shou, Hallelujah.

Αν η πόλη είχε twitter τι θα έγραφε σε 140 χαρακτήρες;
HELP (με 5 χαρακτήρες).

Πού μέθυσες πρώτη φορά στην Αθήνα;
Πρώτη και τελευταία. Δεν πίνω ποτέ αλκοολ. 17, Γ΄ Λυκείου, πρώτη έξοδος με φίλους, στον Σταυρό του Νότου. Χρειάστηκαν 3 βότκες ανανά. Είμαι φλωράκι.

Μια συναυλία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ ;
Ίσως την πρώτη μου στο Ρόδον με Muse, ίσως τον πανικό στον Λυκαβηττό με Faithless, ίσως τα κλάματα στο Badminton για Antony and the Johnsons και 50μελή συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.

Ένας Αθηναίος που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσουμε…
Εμμ, ξέρω γω; Τον μπαμπά μου;

Τι σε φοβίζει περισσότερο στην πόλη;
Η βία που μοιάζει να είναι παντού, εύκολη, καθημερινή. Δεν την θέλω.

Πώς φαντάζεσαι την Αθήνα σε 50 χρόνια;
Θα έχει αεροδιαδρόμους αντί για πεζοδρόμια. Εμείς θα έχουμε κάψουλες που θα πετάνε αντί για αυτοκίνητα. Και τα κτίρια θα έχουν μείνει ίδια. Εκτός από την πλατεία Ομονοίας. Αυτή θα έχει αλλάξει μέχρι τότε. 64 φορές.

Η Μ.Σ. παρουσιάζει κάθε Σάβ. στις 20.00 το «Fashion Music Project» στο MAD, εκπέμπει στο Mad Radio 106.2 (Δ-Π 17.00-19.00), περιμένει να προβληθεί το νέο Master Chef στο MEGA και μπλογκάρει στο missbloom.gr

Πηγή: Athens voice

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα