18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονη αντίδραση από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

kotzias

 

Τη Δευτέρα 09/12/201, η Δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης φέρνει ως θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διοργάνωση και χρηματοδότηση του αγώνα δρόμου που φέρει το όνομα του φασίστα Κώστα Κοτζιά.

Σε μια περίοδο έντασης των αντιλαϊκών μέτρων που συνοδεύονται από την όξυνση της καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, την ίδια ώρα που η εγκληματική ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως η «σιδερένια φτέρνα» του συστήματος, δεν επιτρέπεται, ούτε στο ελάχιστο και για οποιονδήποτε λόγο, να δίνεται πάτημα σε ότι πιο άθλια και βάρβαρη σκέψη και πρακτική έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν θυμούνται ή κάνουν πως δεν θυμούνται ότι, ο φασίστας, αντικομμουνιστής Κώστας Κοτζιάς ήταν φανατικός υποστηρικτής του Μουσολίνι και του Χίτλερ, συνδαιτυμόνας των Γκαίμπελς και Γκέριγκ, συνοδοιπόρος του δικτάτορα Μεταξά και του αρχιβασανιστή Μανιαδάκη. Όλων εκείνων δηλαδή που μακέλεψαν τον ελληνικό λαό, δολοφόνησαν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη (μόνο ο σοβιετικός λαός μέτρησε πάνω από είκοσι εκατομμύρια νεκρούς).

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί τις ευθύνες που φέρει για το βαρύ ατόπημα και να αποσύρει το θέμα. Άλλωστε, η πόλη μας έχει να επιδείξει πολλά ονόματα ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και που συνδέθηκαν με τον λαϊκό-ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης καλεί το λαό της πόλης μας να μην επιτρέψει τη διοργάνωση εκδηλώσεων που εκτρέφουν ή ωραιοποιούν το φασιστικό μίσος. Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε ότι:

  • Η Δημοτική Αρχή ως συνδιοργανώτρια πρέπει να αντιληφθεί ότι η λογική «έτσι το βρήκα», δεν αναιρεί το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.
  • Οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας έχουν ιστορικές «ρίζες» κοινές με τους αγώνες του λαού μας και όχι με τους «όψιμους» «ευεργέτες» που έχουν συνδέσει την «προσφορά» τους με την εργατική εκμετάλλευση και τη λαϊκή καταπίεση.
  • Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες λαϊκών οικογενειών πέρασαν από τον Πανιώνιο, το Μίλωνα, τον Ίκαρο και άλλα σωματεία – αυτοί είναι η ιστορία της αθλητικής ζωής της πόλης μας.
  • Και στην πόλη μας, τη Νέα Σμύρνη, γράφτηκε η λαμπρή ιστορία των λαϊκών – εργατικών αγώνα κατά των Γερμανών φασιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, τους δωσίλογους, ταγματασφαλίτες, χίτες και γερμανοτσολιάδες, που σήμερα προσπαθούν να «δικαιωθούν» μέσα από τη φασιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή και τα «παπαγαλάκια» του μεγάλου κεφαλαίου, που μιλούν για «σοβαρά» φασιστικά μορφώματα.

Εδώ έδωσαν μάχες ντόπιες μονάδες του ΕΛΑΣ, που με τίμημα τη ζωή τους, απελευθέρωσαν τμήματα της πόλης μας. Μέσα στη φασιστική κατοχή, στις 23 Φλεβάρη 1943, στο γήπεδο του Πανιωνίου πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ΕΠΟΝ Αθήνας και της ΕΠΟΝ Πειραιά!

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, μπορούν, μαζικά και οργανωμένα να στείλουν στα σκουπίδια τους φασίστες, να δώσουν τη μάχη για αξιοπρεπή ζωή μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.

Με τις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ, μπορούμε να αποκρούσουμε τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που απομακρύνει τη νεολαία από το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, που αξιοποιεί τα φασιστικά-εγκληματικά μορφώματα για να τρομοκρατήσει και να αποπροσανατολίσει το λαό από τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγει!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα