16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξήγγειλαν προσλήψεις σε δήμους με …19 ευρώ την ημέρα!

f98bc8146faf2cc2b5e9f4b3df223e2c_LΤροπολογία που ανοίγει το δρόμο για προσλήψεις ανέργων στους δήμους με αποδοχές χαμηλότερες ακόμη από τον κουτσουρεμένο μισθό της ΕΣΣΕ κατατέθηκε στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου

«Κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας» οι άνεργοι θα απασχολούνται και θα αμείβονται με 19,6 ευρώ την ημέρα ενώ σε καμία περίπτωση οι μηνιαίες αποδοχές δεν θα μπορούν αν υπερβούν τα 490 ευρώ. Για δε τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, οι αποδοχές θα περιορίζονται στα 427 ευρώ τον μήνα.

Αποδεκτή έκανε το υπουργείο Οικονομικών την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και για μείωση των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα προχωρούν σε απολύσεις. 
Πάντως, η εξαγγελία προσλήψεων με αποδοχές κάτω και από τα όρια της φτώχειας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεταμεσονύκτια (νέα) μείωση του κατώτατου μισθού.

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ’ τις πιο υψηλές στην Ευρώπη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει “εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός – αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι’ αυτούς» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: http://networkedblogs.com

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα