17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτρέπεται take away και delivery το βράδυ, όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

Δημοσιεύθηκαν το Σάββατο (24/10) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα προστασίας για το δεύτερο κύμα πανδημίας που μεταξύ άλλων προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους για τις περιοχές που είναι στα επίπεδα «3» και «4» στον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας». Όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίσης ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και η υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον του 20% των εργαζομένων.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, από 00:30 έως 05:00, επιτρέπεται, ωστόσο, το take away και το delivery. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι εξαιρούνται οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομή προϊόντων (delivery). Κάτι που δεν είχε διευκρινιστεί στην ενημέρωση της Παρασκευής (23/10).

Στην απόφαση περιγράφεται αναλυτικά τι ισχύει για εστίαση, σχολεία, απόσταση, ΜΜΜ, αυτοκίνητα σε όλη την επικράτεια ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κορονοϊού που βρίσκεται η κάθε περιοχή.

Παράλληλα, περιγράφεται ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση μάσκας αλλά και πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις μετά τις 00:30 τα ξημερώματα όπου ξεκινά και η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα ορίζεται πως η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, ισχύει:

  • Σε όλα τα επιδημιολογικά επίπεδα, επιβάλλεται μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  • Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το χαμηλό ή το μέτριο επιδημιολογικό επίπεδο, επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το υψηλό ή το πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο, επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως της συνδρομής της προϋπόθεσης τήρησης απόστασης της περ. β), καθώς και σε όλους τους χώρους των σημείων 15 και 16 της παρ. 1 του άρθρου 1, εξαιρουμένων των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα