14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον από την Πλατεία-Συμμετείχαν μαθητές,εκπαιδευτικοί,εκπρόσωποι Δήμων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μαζί με φορείς που συμμετέχουν στο δίκτυο Συγγρού διοργάνωσαν εκδήλωση για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης στέλνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την μείωση αποβλήτων.

Συγκεκριμένα μαθητές από το 1ο γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου και το 6ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης δημιούργησαν πλακάτ από ανακυκλώσιμα υλικά και έδειξαν πως γίνεται η επαναχρησιμοποίηση στην πράξη.

Καθηγητές, εκπρόσωποι των δυο Δήμων και ο αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου στήριξαν την πρωτοβουλία με την παρουσία τους και υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην πράξη.

Έτσι, με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», ο δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια με θέμα τα απορρίμματα.

Στην εκδήλωση, οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα, τονίζοντας πως μαζεύοντας ανακυκλώσιμα υλικά μπορεί να αναδειχθεί το τρίπτυχο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (Reduce, Reuse, Recycle)».

Όπως τόνισε ο Γιώργος Κρικρης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης : «Σε μια περίοδο που η κοινωνία των πολιτών από όλο τον πλανήτη αντιδρά ενάντια στην κλιματική κρίση, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι οι αλλαγές στο περιβάλλον όχι απλά μας αφορούν, αλλά είναι χρέος μας να κινηθούμε προς ένα νέο κινηματικό μοντέλο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με σύμμαχο τον ενεργό πολίτη. Μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες όλων των ηλικιών συναντιόμαστε για να λάβουμε μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα