24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μπάρτσα δεν έχει νικήσει ποτέ τη Γιουβέντους στο Τορίνο!

Άλλη μια ενδιαφέρουσα βραδιά στο Champions League με οκτώ… μία, προς μία, αναμετρήσεις. Όπως το Μπασάκσεχιρ – Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ελέω των τραγικών δηλώσεων Τούρκων και Γάλλων, ως και ο Μακρόν με τον Ερντογάν χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα τα τελευταία 24ωρα ενώ ο Σερντάμ Τσαμ, υπουργός Πολιτισμού του Ρετσέπ, χαρακτήρισε «μπάσταρδους» τους Γάλλους μετά το τελευταίο σκίτσο του «Charlie Hebdo»…

Το Φερεντσβάρος – Ντινάμο Κιέβου «εμπορικά» δεν λέει κάτι… εμπορικά στα προγνωστικά Champions League, αλλά ξεχωρίζει, ίσως (για τους παλιούς) παραπάνω κι από το Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα για δύο λόγους. Πρώτον, ότι κεντρικό πρόσωπο είναι φυσικά ο Ουκρανός προπονητής των Ούγγρων, Σερχέι Ρεμπρόφ, που θα κοντραριστεί με την ομάδα της… ζωής του: φόρεσε τη φανέλα της Ντινάμο για 11 χρόνια και διετέλεσε προπονητής της για άλλα τρία. Και, δεύτερον, οι δύο τους άλλη μια φορά αντάμωσαν και, δη, σε τελικό: το 1975 στου Κυπελλούχων, στη Βασιλεία. Οι – τότε- Σοβιετικοί δεν παίζονταν εκείνα τα χρόνια και πήραν το τρόπαιο με 3-0 με δύο γκολ του Βολοντίμιρ Ονιντσένκο κι ένα του Ολεγκ Μπλαχίν, μετέπειτα προπονητής του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟΚ!

Σε άλλα στοίχημα προγνωστικά, η Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο Μάντσεστερ την (περσινή ημιφιναλίστ) Λειψία. Και… λαβράκι: στο «Ολντ Τράφορντ» αριθμεί 10-4-2 υποδεχόμενη γερμανικές ομάδες, έχασε μόνο από την Ντόρτμουντ στον ημιτελικό του ’97 κι από την Μπάγερν στον προημιτελικό του ’01. Και στα δύο με 1-0, και στα δύο βασικός ήταν ο νυν… τεχνικός της, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Εκτοτε, εδώ και 19 χρόνια δηλαδή, 7-3-0.

Υπάρχει βέβαια και το Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα, μείωσε τη… λάμψη η απουσία του «κρουσματικού» Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μια αναβίωση της κόντρας του με τον Λιονέλ Μέσι, βέβαια από τότε που ο CR7 έφυγε από τη Μαδρίτη για το Τορίνο, ο ένας στάζει μέλι για τον άλλο. Στο 5-4-4 η συνολική τους παράδοση, οριακά υπέρ της «βέκια σινιόρα». Επιμέρους στο Τορίνο είναι 3-3-0, ουδέποτε νίκησε η Μπάρτσα, σκόραρε στα 3/6, στο μόνο άλλο στο πλαίσιο ομίλου είχαν φέρει 0-0 (τον Νοέμβριο του ’17).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα