22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής Ευά Χριστοδούλου υποψήφια για την Ομοσπονδία Γυμναστικής με τον Νίκο Προβιά

Η γυμναστική μπήκε στην ζωή μου από την παιδική ηλικία και έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα της Ρυθμικής στην Ελλάδα.

Έχω νιώσει τις δυσκολίες όπως και όλοι οι συναθλητές μου και τώρα ως τεχνικός προσπαθώ με το δικό μου τρόπο να κάνω τα πράγματα καλύτερα για όλους μας.

Είμαι έτοιμη να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψω για την Γυμναστική δίπλα στο Νίκο Προβιά, τον άνθρωπο που έχει ένα μακρόπνοο και αποτελεσματικό σχεδιασμό με προτεραιότητα και έμφαση στο μικρό παιδί, το ερασιτεχνικό σωματείο, και φυσικά την επαναφορά της Εθνικής ομάδας μας στο δρόμο των επιτυχιών.

Συνεχίζουμε ενωμένοι με όραμα και πρόγραμμα γιατί εμείς «είμαστε η γυμναστική».

Βιογραφικό

Η Εύα Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι  Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής (“Ανσάμπλ”) και νυν προπονήτρια. Μέλος της θρυλικής Εθνικής Ομάδας Ανσαμπλ του 2000, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, έχει πολλές άλλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Καριέρα
Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, στον σύλλογο “Πρωτέας” του Αιγάλεω, όπου και κατοικούσε η οικογένειά της. Δυο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στον “Γυμναστικό Λαογραφικό Όμιλο Αθηνών”,ενώ το 1995 εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα.

Διακρίσεις

  • Κατέκτησε την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 1997.
  • Ακολούθησαν τρία χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (1999),
  • Δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (1999).
  • Κορυφαία της επιτυχία ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ο.Α. του Σίδνεϋ (2000).

Προπονητική
Έχει εργασθεί σαν τεχνικός σύμβουλος ή προπονήτρια ρυθμικής, στους συλλόγους “Ολυμπιακός Ρυθμός” (Α.Γ.Σ. Αργυρούπολης), Α.Σ. Ολυμπιακού χωριού “Αθηνά”, “Οι Νέες Κυδωνίες” (Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω) κ.α. και εiναι η ιδρυτρία του Συλλόγου Φίλων Γυμναστικής Αιγάλεω ΣΦΙΓΑ.

Λοιπές Δραστηριότητες
Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει ασχοληθεί με τη χορογραφία και επίσης δουλέψει στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha» στην εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο», με δική της ενότητα, τους «Πρωταθλητές της ζωής». Τον τελευταίο χρόνο στα πλαίσια του προγράμματος «ζήσε αθλητικα» πραγματοποιεί επίσκέψεις σε σχόλεια για την διάδοση του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγάλεω, που ανακαινίσθηκε και εγκαινιάσθηκε εκ νέου το 2006, φέρει, τιμητικά, το ονοματεπώνυμό της

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα