17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο

Ο Φιορίν Ντουρμισάι είχε την… τιμητική του! Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, «υπέγραψε» την πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα με το 2-0 στη Ριζούπολη κόντρα στον… άποντο Απόλλωνα! «Τελειώνει» ο Μοντεαγούδο.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και και με τον Ντουρμισάι να σκοράρει δύο φορές έφτασε στη νίκη με 2-0 μέσα στην Ρθζούπολη εις βάρος του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο πρώτο μέρος κυρίως να είναι δημιουργικοί, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Σε πολύ δύσκολη ο Μοντεαγούδο μετά κι αυτήν την ήττα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έχει… μηδέν βαθμούς ύστερα από πέντε αγωνιστικές.
Ετσι ξεκίνησαν
O Moντεαγούδο παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 3-4-3 με τον Χουάντερσον στο τέρμα και τους Τζανετόπουλο, Λούκιτς και Βαφέα στην τριάδα των στόπερ.  Γκονσάλες και Ντ’ Ούρσο ήταν το δίδυμο στα χαφ, ο Τόμας με τον Ακόστα ήταν πίσω από τον Γκάρος, ο Κοντοές είχε τη δεξιά πλευρά κι ο Ναδάλες την αριστερή.
Ο Πανιώνιος σε σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε με τους Κότνικ στο τέρμα και τους Κούρντρι, Ντομίνγκες, Μπανανά και Παπαγεωργίου στην άμυνα. Κόρμπος-Κεϊτά ήταν το δίδυμο στο κέντρο κι ο Ντουρμισάι ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Μασούρα, Τσιλούλη και Σπιριντόνοβιτς από πίσω του.
Καλύτερος αλλά ανούσιος ο Απόλλων
Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Χουάντερσον να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα κι η κεφαλιά του Ντομίνγκες μέσα από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ, ένα λεπτό αργότερα.  Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το δυνατό σουτ του Τόμας να καταλήγει σε κόρνερ από τον Κότνικ, ενώ ο Ναδάλες στην επόμενη φάση είδε τον Κότνικ να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Πλατείας μπλόκαρε την μπάλα και στην κεφαλιά του Ακόστα στο 15′. Στο 27′ οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευακιρία τους. Ο Τόμας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά Γκάρος και Λούκιτς δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Απόλλων είψχε 8 τελικές (οι 7 στην εστία), αλλά κανείς δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.
Μία φάση ήταν αρκετή 
Ο Ντουρμισάι στο 37′ ήταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και με άψογο πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0 εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σπιριντόνοβιτς. Ο τελευταίος μάλιστα είχε την ευκαιρία και για το 2-0 αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του στο 43′ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο. Ετσι, ο Πανιώνιος πήγε στα αποδυτήρια με το το σκορ να είναι υπέρ του.
Με τέσσερις στην άμυνα ο Μοντεαγούδο
Ο Μοντεαγούδο θέλσησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Τριάδη στη θέση του Τζανετόπουλου.  Ετσι ο Τόμας πήγε πίσω από τον Γκάρος κι ο Ακόστα δεξιά, με τον Τριάδη να είναι στο αριστερό άκρο.
Ντουρμισάι, 2-0 και… τέλος
Ο Πανιώνιος στο 50′ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη και να τελειώσει νωρίς το ματς στην Ριζούπολη. Ο Τσιλούλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Ντουρμισάι πήδηξε μόνος του στο πρώτο δοκάρι τιμωρώντας την αντίπαλη άμυνα για την αδράνειά της, κάνοντας το 2-0. Οι γηπεδούχοι πήγαν να απαειλήσουν με τον Τριάδη στο 53′, αλλά ο Κότνικ απομάκρυνε. Ο ίδιος παίκτης είχε άλλο ένα σουτ στο 68′ αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ.  Στο 78′ ο Ντουρμισάι έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα αντίπαλα δίχτυα αλλά από αντικανονική θέση.
Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιόλογο. Έτσι, ο Απόλλων παραμένει χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανιώνιος ύστερα από τρία διαδοχικές ήττες παίρνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας συνολικά τέσσερις βαθμούς.
Πηγή:http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1275684/apollon-smyrnis-panionios-0-2

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα