22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη νεανική συνάντηση με καινοτόμα projects από Νεοσμυρνιώτες


12108059_929319273801901_1700514265310530259_n
Το πρώτο Spark Square έρχεται στην Νέα Σμύρνη την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου δίνοντας το δικό του στίγμα καινοτομίας στην startup κοινότητα. Καινοτόμα projects δείχνουν ότι η νέα γενιά της Νέας Σμύρνης χαράσσει τον δρόμο προς την δημιουργικότητα.

 

Το Spark Square θέλει να αποτελέσει μια εστία καινοτομίας, όπου με συναντήσεις και παρουσιάσεις θα καλλιεργείται η καινοτομία και η επιχειρηματική κουλτούρα. Το Spark Square έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργικής διάθεσης και των νέων επιστημόνων στην Νέα Σμύρνη, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ελληνική startup κοινότητα.

 

Στο πρώτο Spark Square πέντε νέοι από την πόλη μας και οι ομάδες τους θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα καινοτόμα project τους. Αυτά τα projects έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του κοινού σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδεών και τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας.

 

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν είναι:

 

H TomoTECH (www.tomotechsolutions.com) είναι ένα προηγμένο ψηφιακό σύστημα που στοχεύει τον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, το οποίο προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα τη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Η TomoTECH επιτυγχάνει ακρίβεια 90% χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν ποσοστά ακρίβειας άνω του 65%. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της.

 

  • To Studdle (www.studdle.gr) προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής μέσω μιας εφαρμογής. Ο φοιτητής έχει πρόσβαση σε ανακοινώσεις της σχολής, προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, κλπ. Ο,τι χρειάζεται ο φοιτητής βρίσκεται ένα μόλις κλικ μακριά. ​

 

  • Η WayOut Adventures (www.wayoutadventures.gr) είναι μια εταιρεία παροχής τουριστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όραμα της είναι η κατεύθυνση των ανθρώπων προς τη φύση και την ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες. Επιθυμεί την ανάδειξη των προοπτικών μιας Ελλάδας 4 εποχών σε αθλητικό/τουριστικό επίπεδο και να μας οδηγήσουν στην ανάβαση της δικής μας κορυφής.

 

  • Το Bat Lab (https://www.etsy.com/shop/BatLab) κατασκευάζει πρωτότυπα, χειροποίητα USB και φωτιστικά χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση καθώς και αντικείμενα του παρελθόντος. Με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη διατήρηση του παλιού αυθεντικού τους χαρακτήρα, συνδυάζουν την ομορφιά ενός έργου τέχνης με την καθημερινή χρηστικότητα. Απευθύνονται σε όλους όσους ξέρουν να εκτιμούν το ξεχωριστό.

 

  • Η Poseidon Team (http://www.poseidonteam.com/el/) αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.  Η ομάδα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” από το 2011 με ένα eco-friednly μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία Prototype Battery Electric. Η ομάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” το 2011 και συνολικά έχει συμμετάσχει 3 φορές, ενώ το 2014 κατέκτησε την 11 θέση στο διαγωνισμό.

To Spark Square είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης και του MellonPolis-ns. Στόχος του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό σημείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας υποστηρίζοντας ομάδες και δράσεις στα επιχειρηματικά εγχειρήματά τους.

mga vouli

Η Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα καινοτομίας και νεολαίας δήλωσε: “Θέλουμε να μεταφέρουμε θετική ενέργεια και να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα συμμετέχοντας στην startup κοινότητα. Δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές – φοιτητές της πόλης μας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να γνωρίσουν νέους της πόλης μας που τολμούν και δημιουργούν. Δίνουμε την ευκαιρία στις ομάδες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε εν δυνάμει υποστηρικτές, χρήστες και χρηματοδότες, αλλά και να συμμετάσχουν στην σχεδίαση της startup παρουσίας στην Νέα Σμύρνη. Απευθυνόμαστε σε όσους αναζητούν έμπνευση και εμπειρίες από την startup σκηνή, είτε είναι ή όχι νεοσμυρνιώτες.”  

 

Το πρώτο Spark Square θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30 – 20.30, στο δημοτικό πολυχώρο “Γαλαξίας” στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στο κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τη startup σκηνή είτε προέρχονται ή όχι από την Νέα Σμύρνη.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και το Spark Square:

www.sparksquare.gr –  www.facebook.com/sparksquare.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα