20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας: Δεν έχουμε δει μεγάλη έξαρση σε σχολεία

Για την εικόνα σε σχέση με τον κορονοϊό στα σχολεία μίλησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αλλά και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως επεσήμανε η καθηγήτρια, “η εικόνα από τα σχολεία είναι εξαιρετικά αισιόδοξη γιατί, σήμερα, με πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουμε πολύ μικρό αριθμό τμημάτων που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων και αυτό αφορά περίπου το 0,3% του συνόλου των τμημάτων της χώρας. Όπου έχουν κλείσει σχολεία αφορούν περιοχές με αυξημένη μεταδοτικότητα, δηλαδή το κλείσιμο των τμημάτων αντικατοπτρίζει τι συμβαίνει στην κοινότητα, δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα με διασπορά μέσα στα σχολεία, έρχεται απέξω, αντίστροφο, δεν έχουμε δει μεγάλη έξαρση μέσα σε μία σχολική μονάδα”.

Και αναφερόμενη στα μέτρα που εφαρμόζονται υπογράμμισε: “Είμαστε μεγάλη ομάδα, πάνω από 25 άτομα που συζητάμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σχεδόν καθημερινά. Η αλήθεια είναι ότι η ισορροπία είναι πάρα πολύ λεπτή, ως προς το πόσο θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και πόσο θα κουράσουμε τον κόσμο. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λογική, την πείθω. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα δεν είναι πολύ αυστηρά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα. Δηλαδή τα μέτρα που έχουμε ζητήσει να εφαρμοστούν, που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, αν εφαρμόζονταν απ’ όλους θα απέδιδαν πολύ καλύτερα. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αν αυστηροποιήσουμε κι άλλο τα μέτρα θα ακολουθήσουν τις οδηγίες μας”.

Πηγή enikos.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα