24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη συμμετοχή είχαν φέτος οι νεανικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 7ης Πρότυπης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, που διοργανώθηκε στη Νέα Σμύρνη, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Νέας Γενιάς και Καινοτομίας, κύριος Νασιμπάν Οδυσσέας, αρμόδιος για την συνδιοργάνωση της Προσομοίωσης μαζί με το Δίκτυο Νέων Νέας Σμύρνης, καταδεικνύοντας την ανάγκη κινητοποίησης των νέων στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε την σημασία παρόμοιων δράσεων για την γνωριμία της Νέας Γενιάς με τους θεσμούς και τις διαδικασίες ενός Δήμου.

Τις τρεις ημέρες της Προσομοίωσης, νέοι και νέες, φοιτητές και μαθητές, τοποθετήθηκαν και συζήτησαν καίρια ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σημείο αναφοράς τον φανταστικό Δήμο Αγίας Σοφίας. Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και όλων των διαδικασιών ήταν η ψήφιση και η λήψη απόφασεων για τα διάφορα ζητήματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Μέσα από τις διαδικασίες της Πρότυπης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν την ευκαιρία τόσο να ερευνήσουν σε βάθος και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για ζητήματα που απασχολούν καθημερινά έναν Δήμο, όσο και να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν εκ των έσω τους θεσμούς αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια των εργασιών της Προσομοίωσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κύριος Σταύρος Τζουλάκης, αναφέροντας στους συμμετέχοντες: «Το μέλλον είστε εσείς. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίζουμε κάθε δράση για τη νέα γενιά του Δήμου μας! Αναμένω με αγωνία να δω τα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξετε και να τα εξετάσουμε και για τον δικό μας Δήμο».

Στη διάρκεια των εργασιών της Προσομοίωσης παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την δράση αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, κύριος Μιχάλης Χρηστάκης, οι Αντιδήμαρχοι, κυρία Δεληγιάννη Κλεοπάτρα και κύριος Ζαβός Αλέξανδρος και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ Νέας Σμύρνης, κύριος Κρικρής Γιώργος. Την απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντες πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, η κυρία Νάνου Δήμητρα.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα