19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται το 3ο Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στον Πολυχώρο Γαλαξία

KOYKLOTHEATRO 454X338.cdrΜια διήμερη γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. “Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου πραγματοποιείται φέτος στις 19 και 20 Μαρτίου, για τρίτη συνεχή χρονιά μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις στις οποίες η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραστάσεις κουκλοθέατρου και εργαστήρι κατασκευής ξύλινης κούκλας που θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό πολυχώρο Πολιτισμού “Γαλαξίας”, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις, ακολουθώντας το πνεύμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους και όχι μόνο στους δημότες Νέας Σμύρνης.” αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.  Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η ομάδα Ο.υ.π.ς ! το κουκλοθέατρο παρουσιάζει την παράσταση  <<Red and black vol.II>>
Σάββατο 19 Μαρτίου 11:00  Ηλικίες: 4+

Πόσες διαφορετικές κοκκινοσκουφίτσες έχουν περπατήσει μέσα στο χρόνο; Και πόσες φορές δεν χάθηκαν μέσα στο δάσος; Οι δείκτες του ρολογιού τρέχουν και μαζί τους τρέχει και ξετυλίγεται το κουβάρι των παραµυθιών, κι ενώ η αρχή του νήµατος χάνεται στο χρόνο και την βαστάνε συντροφιές που υπήρξαν πολύ καιρό πριν από μας, το κουβάρι φτάνει κάθε φορά σε μας και σε κάθε εµάς. Αρχίζουµε να πλέκουµε τους κόµπους της δικιάς μας ιστορίας κι όπως τεντώνουµε το νήµα η κοκκινοσκουφίτσα κυνηγηµένη από το λύκο σκοντάφτει και βρίσκεται πεσµένη πίσω απ’ το μπερντέ. Ο λύκος την ακολουθεί και σ’ ένα παιχνίδι με το φως και τη σκιά όλα βάφονται μαύρα. Όλα; Όχι ακριβώς, το κόκκινο του πάθους μένει πεισµατικά να  ξεχωρίζει στις ασπρόµαυρες βγαλµένες από κόµικς εικόνες και να οδηγεί την ιστορία..

Ο παιχνιδοποιός Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετάσχουν στο Εργαστήρι κατασκευής ξύλινης κούκλας!!!
Σάββατο 19 Μαρτίου 12:30 Ηλικίες: 4+

Πόσα πλάσματα κρυμμένα ζούνε μέσα σ’ένα κομμάτι ξύλο κι ήσυχα εκεί κοιμούνται περιμένουν ένα φίλο…. Ένα εργαστήριο για παιδιά από 4 ετών όπου το καθένα θα δημιουργήσει έναν μοναδικό χαρακτήρα και θα ανακαλύψει την ξεχωριστή του ιστορία.
Ο θίασος Αστροναύτες παρουσιάζει την παράσταση  <<Μία φάρμα για τα ζώα>>
Σάββατο 19 Μαρτίου 13:30 Ηλικίες: 3+

Τα ζώα της φάρμας επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους για να παίξουν ελεύθερα. Πώς όμως θα οργανώσουν την καινούρια τους ζωή, ποιος θα βάζει τους κανόνες, ποιος θα τους τηρεί και γιατί;
Οι «Αστροναύτες» διασκευάζουν το διάσημο έργο του George Orwell με χιούμορ, έντονη δράση και πλούσια εκφραστικά μέσα (κούκλες, θέατρο σκιών,video), και αναζητούν μαζί με τους μικρούς τους θεατές αυθόρμητες και ειλικρινείς απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα της κοινωνικής ζωής.
Η ομάδα Ο.υ.π.ς ! το κουκλοθέατρο παρουσιάζει την παράσταση << Οδύσσεια, ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει >>
Σάββατο 19 Μαρτίου 18:30 Ηλικίες: 3+

Απ’ ‘όταν ήμασταν και εμείς παιδιά πάντα μας μάγευε η ιστορία του Οδυσσέα.
Ένας ήρωας σαν ”κανέναν” άλλο έξυπνος, γενναίος , αφοσιωμένος και ικανός αρχηγός.
Όπου στον γυρισμό του απ’ την Τροία η απερισκεψία των συντρόφων του και η οργή των Θεών τού χάρισαν ένα ταξίδι που μοιάζει λίγο πολύ με τις ζωές όλων μας.
Ο Όμηρος ένας ποιητής μοναδικός ”πλέκει” με δεξιοτεχνία μια ιστορία διαχρονική. Ο Οδυσσέας δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή του στην πατρίδα του. Θεοί ,τέρατα και κακοτυχίες δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν απ’ το να ανταμώσει και πάλι το σπίτι και τους αγαπημένους του.
Τώρα πια δεν είμαστε παιδιά και όμως το ταξίδι του Οδυσσέα ακόμα μας κάνει να συλλογιζόμαστε και να τρέμουμε στα κρυφά μπροστά στους Κύκλωπες.
Γι’ αυτό επιλέξαμε να σας αφηγηθούμε την ιστορία του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, γιατί και εμείς και εσείς μπορούμε και οφείλουμε να φοβόμαστε λιγότερο όλα όσα γνωρίζουμε…

Θίασος Hop Signor <<Καμηλοπάρδαλη>>
Κυριακή 20 Μαρτίου 11:00  Ηλικίες: 4+

«Δεν θυμάμαι αν υπήρξα πρώτα κουμπαράς ή καμηλοπάρδαλη. Με ταΐζουν κέρματα, μα ποτέ δε τα χωνεύω. Ξέρω ότι όλα κάποτε θα γίνουν μικρά κομμάτια. Νομίσματα αντηχούν στην κοιλιά μου κι εγώ ολοένα βαραίνω. Κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως είμαι λούτρινη και μ’αγκαλιάζουν…πως τρέχω ανάμεσα σε δέντρα με ψηλές κορυφές»

Ο παιχνιδοποιός Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος σας περιμένει σ ένα μοναδικό Εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας!!!
Κυριακή 20 Μαρτίου 12:30  Ηλικίες: 7+

“Σαν τον Πινόκιο και εγώ μ’ έχουν φτιάξει από ξύλο
και παιχνίδια όλο σκαρώνω ψάχνω να βρω ένα φίλο
Με μια σφαίρα για κεφάλι κι από δω πάνε κι΄ άλλοι…
δυο τετράγωνα για χέρια λες να κρύβουν περιστέρια?”
Ένα εργαστήριο για παιδιά από 7 ετών όπου το καθένα θα ανακαλύψει τον δικό του ήρωα και θα πλέξει την μοναδική του περιπέτεια!
Κουκλοθέατρο Καραμπόλα “Έvαs δράκoς στnv κάλτσα μoυ”
Κυριακή 20 Μαρτίου 13:30 Ηλικίες: 3+

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακρυά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ’ τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά!
Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Κουκλοθέατρο “Χαρχούτ”  Ρόδες από πορτοκάλι, τρένο από αγριολούλουδα και αχτίδες 
Κυριακή 20 Μαρτίου 18:30 Ηλικίες: 3+

Mε δύο γιγάντιες πιπεριές, ρόδες από πορτοκάλι, όμορφα αγριολούλουδα, πολύ παιχνίδι και τον ενθουσιασμό τους, ένα δρακάκι και ένα ιπποποταμάκι, σιγά-σιγά, καθώς ξεδιπλώνονται οι σκηνές του έργου, φτιάχνουν ένα τρένο!
Τρένο   που  κινείται  με   τη   δύναμη   της   παιδικότητάς   τους,   τα   μικρομαγικά   μιας   ψαρίνας μάγισσας και τους στίχους της Ποιήτριας Αχτίδας…
Έτσι θα καταφέρουν να διώξουν κάθε ψέμα, κάθε σκιά αυτών που θα θελήσουν να χτίσουν το δάσος τους και ταξιδεύοντας με το τρένο τους, θα απλώσουν την αλήθεια και θα ζήσουν σ’ ένα «κρυστάλλινο μονοπάτι γεμάτο αγριολούλουδα κι αλήθειες», όπως λέει η Ποιήτρια Αχτίδα!!…

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 
210 9310408 και  2132025922 & 924   Email: [email protected]

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα