18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνιμα «θερινή ώρα» θα προτείνει η Κομισιόν

Έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους για την εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάργηση της χειμερινής ώρας.

Από τα μέσα Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι πολίτες κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους για το αν πρέπει να συνεχιστεί το μέτρο της αλλαγής της ώρας δύο φορές τον χρόνο, στα τέλη Μαρτίου και στα τέλη Οκτωβρίου, πράγμα που σύμφωνα με επιστήμονες μπορεί να επιβαρύνει τους ανθρώπινους βιορυθμούς, ακόμη και την ψυχολογία, επηρεάζοντας τη δραστηριότητα των πολιτών.

Επί της ουσίας, κάθε Μάρτιο τα ρολόγια πήγαιναν μία ώρα μπροστά, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

Οι πολίτες κατά πλειοψηφία δήλωσαν ότι επιθυμούν τη διατήρηση της θερινής ώρας όλο τον χρόνο.

«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Κάναμε δημόσια διαβούλευση και εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν», τόνισε.

Την τελική απόφαση για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα λάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, αλλά και τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα