17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα Σμύρνη και παράνομη στάθμευση

vima tou dimotiΤα τελευταία χρόνια η Νέα Σμύρνη αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα απέναντι στο οποίο φαίνεται να υπάρχει μία εξίσου τεράστια αδιαφορία από τις τοπικές αρχές και από τους ίδιους τους κατοίκους.
Η παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια ακόμα και στις διαβάσεις ΑΜΕΑ ή και σε πεζοδρομημένα σημεία ή ακόμα και πάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Θα ήθελα να καταλάβω, ο Δήμος τι κάνει μπροστά σε όλο αυτό και πώς είναι δυνατόν αυτοί οι οδηγοί που παρκάρουν ολόκληρα αυτοκίνητα και τζιπ 5 μέτρων πάνω στα πεζοδρόμια να μην ντρέπονται; Σε ορισμένα σημεία π.χ. περιοχή Πανιωνίου αναγκαζόμαστε να περπατάμε στους δρόμους. Οικογένειες με παιδιά, μητέρες με βρέφη στα καροτσάκια αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο και πάλι στο πεζοδρόμιο και μετά από 15 μέτρα πάλι στο δρόμο κ.ο.κ. γιατί κάποιοι δεν θέλουν να ψάξουν για μια θέση στάθμευσης λίγα στενά πιο μακρυά από το εμπορικό κέντρο. Συμπολίτες μας με αυτοκίνητα Lexus και πανάκριβες Mercedes (ακόμα και Hammer έχω δει έξω από το Zara, πάνω στο πεζοδρόμιο) δεν έχουν 50 ευρώ το μήνα για ένα πάρκινγκ. Άλλοι μπαίνουν και παρκάρουν μέσα στην πλατεία όπου τρέχουν νήπια για να πάνε στο σούπερμάρκετ και να αγοράσουν 10 φέτες τυρί.
Δυστυχώς θα λάβω απαντήσεις τύπου “δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης” αλλά ειλικρινά ούτε το πιστεύω ούτε πιστεύω ότι υπάρχει δικαιολογία για αυτό το αίσχος που είναι και κουραστικό αλλά κυρίως και πολύ επικίνδυνο.
Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή τον Δήμο της Νέας Σμύρνης να λαμβάνει δραστικά μέτρα για όλα αυτά. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει να παίρνει τηλέφωνο όλη μέρα την Τροχαία, η γνώμη μου είναι πως ναι, αξίζει τον κόπο να το κάνει για να μπορούν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης να κινούνται, να περπατούν έξω από το σπίτι τους με αξιοπρέπεια.
Ευχαριστώ.
Α. Δανέζη

Related Articles

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ALHTHEIA EINAI TOSO DYSKOLO NA LYTHEI TO THEMA PARKING STHN N SMYRNH? DEN VLEPOUN LIGAKI TI SYMVAINEI STIS EYROPAIKES POLITISMENES XORES? TELIKA EXOYME GINEI SE OLA TRITOKOSMIKOI SYSTHXOS. GIATI DEN DINOUN KLHSEIS? ERXONTAI GIA ENAN KAFE KAI AFEINOYN TON AMAXI TOYS STON DROMO TOTE PIOS O LOGOS AYTO TO TERASTIO YPOGEIO PARKING POU EGINE? TELIKA EIMASTE MIA XORA AISXOS SE OLA MAS

  2. όταν έχεις hammer και μπορείς να το συντηρείς είναι δυνατόν να μην έχεις 1 ευρώ για το Δημοτικό parking? τόσο είναι το κόστος για μία ώρα στάθμευσης όταν προσκομίσεις απόδειξη οποιοδήποτε ποσού αγοράς από ένα κατάστημα της πλατείας …ακόμα και από ένα καφέ…είναι πραγματικά ντροπή μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα