18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ..ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός την Τετάρτη και την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κου Στ. Τζουλάκη, οι περικοπές που φτάνουν το 60%, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια, καθώς απειλούνται με υποβάθμιση οι δομές κοινωνικής πολιτικής και οι υπηρεσίες του Δήμου, και με κλείσιμο οι δομές Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Δήμαρχος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο απολύσεων και στάσης πληρωμών.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προγραμματίστηκαν πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη στις 11.00 π.μ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου:

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στο έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που έγινε στις 30 Αυγούστου διαπιστώθηκε ότι οι Δήμοι όλης της χώρας σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Οι Δήμοι, λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση που έχουν ξεπεράσει το 60%, βρίσκονται μπροστά στην οικονομική κατάρρευση, την αδυναμία πληρωμών και το κλείσιμο.

Αυτό σημαίνει ότι θα αδυνατούμε να συνεχίσουμε  τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και όλες τις λειτουργίες που εξυπηρετούν καθημερινά τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα και πρακτικά θα έχουμε:

  • Κατάργηση του κοινωνικού κράτους που σήμερα μόνο η Αυτοδιοίκηση σηκώνει στις πλάτες της. Κλείσιμο Παιδικών Σταθμών, ΚΑΠΗ, Κοινωνικών Υπηρεσιών, φροντίδας για απόρους συμπολίτες μας κλπ.
  • Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
  • Κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.

Αυτά δεν μπορούμε να τα δεχθούμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας εξέλεξαν να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια και συμφέροντα.

Άλλωστε οι Δήμοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Αν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θα φυλάξουμε με όλη μας τη δύναμη τον κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας και την εργασιακή ομαλότητα στην Αυτοδιοίκηση. Ζητούμε να μη γίνει καμιά νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%. Να μη γίνουν απολύσεις, να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία αλλά να γίνει ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού για την κάλυψη των Δήμων που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.

Διεκδικώντας όλα αυτά και ουσιαστικά την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι όλης της χώρας αποφασίσαμε διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με πανελλαδική συγκέντρωση των Δήμων την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ζητάμε την κατανόηση σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή σας. Είναι η ελάχιστη θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

 

 

Ο Δήμαρχος

 

Σταύρος Τζουλάκης

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα