20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκρός ο Νεοσμυρνιώτης Μάριος Παπαγεωργίου: ισόβια στον 73χρονο δολοφόνο Πέτρο Μιχαλεάκο

papageorgiouΣε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου-Παρασκευά Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, το πτώμα του οποίου δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 73χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και την ανθρωποκτονία του 26χρονου. Το δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξης. Παράλληλα, καταδίκασε τη σύζυγο του, Παρασκευή Σιούταλου, σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ επέβαλε ποινές από δύο έως και έξι έτη κάθειρξης σε άλλους πέντε κατηγορούμενους. 

Με την απόφαση του δικαστηρίου πλην του 73χρονου στην φυλακή οδηγείται και η σύζυγος του, ενώ οι υπόλοιποι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι. Για την υπόθεση οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν, ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής κάθε κατηγορούμενου, αφορούσαν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης.

Η υπόθεση

Τα ίχνη του 26χρονου είχαν χαθεί στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο νεαρός είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.
Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχτεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της.

Ωστόσο, μετά από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου, που σήμερα καταδικάστηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου, δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζει και πως εφόσον δώσει τα χρήματα θα τον απελευθέρωναν.

Βάσει της δικογραφίας ο 73χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και εξαπατούσε τη γυναίκα ότι ενεργεί για να βρει τον γιο της, ενώ φέρεται να είχε συναντήσει το θύμα στη Νέα Σμύρνη λίγες ώρες αφότου ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Η υπόθεση , που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα