20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ

Στους δήμους μετατίθεται η ευθύνη, για την πληρωμή των εργαζομένων στα ΚΕΠ! Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΚΕΠ, που βρίσκονται εντός των ορίων ευθύνης τους. Οι δήμαρχοι επισημαίνουν, ότι στην πρόσφατη χρηματοδότηση των δήμων (μηνός Σεπτεμβρίου) συμπεριλαμβάνεται ως υποχρέωση και η μισθοδοσία των 2.064 υπαλλήλων των ΚΕΠ.

Η απόφαση του κου Στυλιανίδη, ρίχνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα ΚΕΠ απειλούνται με κλείσιμο. Μην ξεχνάμε, ότι στη Νέα Σμύρνη λειτουργούν δυο ΚΕΠ με διευρυμένο ωράριο, όπου οι πληρωμές των εργαζομένων θα αποτελέσουν νέο βραχνά για τον τοπικό προϋπολογισμό.

«Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ, σε σχετική επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη «παρά τις τόσες συναντήσεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου. Κι αυτό ενώ πρόκειται για ένα σημαντικό κονδύλιο, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έως τώρα, η μισθοδοσία των εργαζομένων στα ΚΕΠ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, καλυπτόταν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους επιπλέον της μηνιαίας χρηματοδότησης των δήμων.»

 

Πηγή: dimotiko safari

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα