14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σάκης Ρουβάς έρχεται στην πλατεία Νέας Σμύρνης!

C1CB9CF1EC37D309DE5940763FABD72FΠέντε εμβληματικές συνθέσεις («Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου») από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, έργο που σφράγισε με τη φωνή του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τα Νέα, η πρόταση – πρόσκληση στον Σάκη Ρουβά έγινε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, διευθυντή, και συνιδρυτή με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, του μουσικού συνόλου Orchestra Mobile, το οποίο και θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η συμμετοχή μου στο μουσικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότατου έλληνα συνθέτη είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Η ερμηνεία του ‘Αξιον Εστί’ είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει» δηλώνει ο τραγουδιστής, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη «που με προσκάλεσαν να λάβω μέρος σε αυτόν τον εορτασμό και να δώσω το δικό μου ερμηνευτικό αποτύπωμα στο μυθικό αυτό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου (ώρα 21:00) στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς που οργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου.

Συμμετέχουν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και η Orchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη. Είσοδος ελεύθερη.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα