23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο τερματοφύλακας της Εθνικης πόλο που πήρε το χάλκινο στο παγκόσμιο είναι Νεοσμυρνιώτης και λέγεται Κώστας Φλέγκας

FLEGKASΟ Κώστας Φλέγκας είναι από τους πιο ταλαντούχους νέους τερματοφύλακες του ελληνικού πόλο. Έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες και στην Εθνική ανδρών.

Είναι γέννημα θρέμμα των υποδομών του Πανιωνίου, στον οποίο ξεκίνησε από το τμήμα κολύμβησης το 1993 σε ηλικία πέντε ετών. Το 2001-02, σε ηλικία 13-14 ετών, μεταπήδησε στην υδατοσφαίριση. Τα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε διαδοχικά στην παιδική, εφηβική και ομάδα νέων του συλλόγου, κατακτώντας πρώτες και δεύτερες στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πρόκειται για ένα μετρημένο παιδί με εργατική διάθεση και αφοσίωση σε ότι κάνει, δύσκολο να ακούσεις κακή κουβέντα από φίλους και συναθλητές.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας πέρασε τόσα… Στα πέναλτι με τους Αυστραλούς θα παρέδιδε τη μάχη; Ούτε για αστείο!

Το 2009, ο 27χρονος τερματοφύλακας, έχασε τον πατέρα του… Είναι γιος του Πειραιώτη δικαστή, Δημήτρη Φλέγκα. Ο ίδιος έγινε νομικός και οι… ενστάσεις που φωνάζει στις επιθέσεις των αντιπάλων της Ελλάδας στο Καζάν, δεν έχουν τελειωμό!

Το 2011 ο Φλέγκας, γέννημα θρέμμα του Πανιωνίου, υπέστη ένα δεύτερο σοκ. Πάλι “όχι” φώναξε αυτός ο καταπληκτικός χαρακτήρας. Τότε, σε ηλικία 23 χρόνων έχασε τα ημιτελικά των “κυανέρυθρων” με την Χόνβεντ στο Len Trophy, καθώς υπέστη αποκόλληση στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, ενός αδένα στo πίσω μέρος του ματιού. Αισθανόταν ότι τυφλωνόταν. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κυκλοφορούσε ακόμη και μέσα στο σπίτι του με γυαλιά ηλίου.

“Αρχισα να νιώθω ότι χάνω το φως μου. Το πρόβλημα δεν προήλθε από χτύπημα, ίσως οφείλεται στην κατασκευή του ματιού, ίσως στο ότι έχω μυωπία, ίσως στο άγχος, στο στρες, ίσως στο ότι σήκωσα κάποια βάρη στο γυμναστήριο. Μου έχει απαγορευτεί αυστηρά να βγαίνω από το σπίτι, να βλέπω φως. Στο σπίτι κυκλοφορώ με γυαλιά ηλίου. Αυτές τις ημέρες μόνο ακούω, δεν βλέπω”, έλεγε τότε…

Το ξεπέρασε κι αυτό…

Επειτα, έφυγε για ένα χρόνο στη Γερμανία. Οι θέσεις των βασικών τερματοφυλάκων που υπήρχαν κάτω από τα γκολπόστ των ελληνικών ομάδων -παρά το διαφαινόμενο ταλέντο του- ίσως να μην περίσσευαν και για τον ίδιο! Ωστόσο, έχει τόσα πολλά σχέδια για τη ζωή του και ούτε τότε σταμάτησε. Συνέχισε τα… χιλιόμετρά του στη δικηγορία. Στη Γερμανία πήγε για το μεταπτυχιακό του, ο δικηγόρος Πειραιώς!

Πέρυσι, ήταν από τους στυλοβάτες στην καλή πορεία του Υδραϊκού, ομάδα που έβγαλε τη σεζόν συχνά με μόλις μία προπόνηση την ημέρα.

Αυτός ο αθλητής, στο Καζάν ζει τη μεγάλη του δικαίωση παρέα με την απίθανη “γαλανόλευκη” παρέα του… Είναι μεγάλη ομάδα η Ελλάδα. Και μπορείτε να το καταλάβετε με ένα… κόλπο! Παρατηρήστε τους όταν παίζουν. Συνεννοούνται με τα μάτια. Σπάνια μιλάνε πάνω στον αγώνα οι παίκτες της Εθνικής πόλο των ανδρών. Δεν ακούς φωνές όταν αγωνίζονται… Ξέρουν το παιχνίδι τους και τι πρέπει να κάνουν!

Του οφείλουμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ που καθυστερήσαμε να δημοσιεύσουμε αυτό το άρθρο ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει υπερήφανους και στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα