16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες -Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Την Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019 θα αναρτηθούν στα λύκεια μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα μόρια τους και μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019
Στις ανθρωπιστικές σπουδές, οι βάσεις 2019 αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, Γιάννη Βαφειαδάκη, οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο θα είναι σταθερές λόγω της ευκολίας των θεμάτων, σε σύγκριση με τα άλλα πεδία. Ορισμένες σχολές μπορεί να κινηθούν ανοδικά, ωστόσο, οι περισσότερες θα μείνουν στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις.

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στις θετικές επιστήμες, εξαιτίας της δυσκολίας στα θέματα της Φυσικής. Η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι σημαντική και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ υπάρχει πιθανότητα οι βάσεις σε Πολυτεχνικές Σχολές να μην ξεπερνά τα 18.000 μόρια. «Φέτος δεν ξέρω αν θα δούμε κάποια Πολυτεχνική Σχολή πάνω από τα 18.000 μόρια, ακόμη και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να έχουμε σημαντική πτώση όταν θα έχουμε και τα βαθμολογικά στοιχεία, δεν έχουμε για τη Χημεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις για τις επιστήμες Υγείας
Παρόμοιες τάσεις με το δεύτερο πεδίο, αναμένεται να υπάρξουν και στις επιστήμες Υγείας και τις πολυπόθητες ιατρικές σχολές. Μπορεί η Βιολογία να έχει μεγαλύτερο συντελεστή, ωστόσο, οι βαθμολογίες στη Χημεία αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. «Διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη, θα σπάσει προς τα κάτω το φράγμα των 19.000 μορίων της Ιατρικής της Αθήνας, ενώ ανάλογη θα είναι και η πτώση στις υπόλοιπες ιατρικές σχολές», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά το οικονομικό πεδίο, τα Μαθηματικά θα καθορίσουν τις βάσεις 2019, καθώς φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019. «Εδώ λοιπόν αναμένουμε επίσης μια πτώση των βάσεων η οποία είναι συνδυαστική, θα λάβει χώρα δηλαδή και λόγω των θεμάτων σε κάποια μαθήματα αλλά και λόγω της αύξησης των εισακτέων» είπε.

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές
Ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να υπάρξει και για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αυτές οι σχολές αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων από την Περιφέρεια. Οπως εξηγεί, ένα παιδί από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει επιλογές, ενώ ένα παιδί από την Περιφέρεια πρέπει να σπουδάσει εκτός σπιτιού. Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μια τέτοια σχολή είναι μονόδρομος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/panellinies/panellinies-2019-tin-paraskeyi-oi-bathmologies

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα