23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφέρεια Αττικής

Συνεχίζουν να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Αττική, καθώς την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Σχετικά τώρα με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τα μέτρα που ισχύουν σε αυτές, δηλαδή, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και το ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, παρατείνονται. Υπενθυμίζεται ότι στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω” είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε, η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής αξιολογείται ανά τριήμερο και όταν κριθεί ασφαλές γίνεται άρση των μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 17 Αυγούστου.

Των περιορισμών εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πώληση αλκοόλ. Κανονικά λειτουργούν τα περίπτερα που μπορούν να πωλούν αλκοόλ και μετά τις 12.

Μιλώντας στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε πολύ θετικό το μέτρο περιορισμού λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως δήλωσε «το μέτρο λειτουργεί πολύ καλά και δεν έχουμε λόγο να το πειράξουμε. Μετά τις 12 υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ και μεγαλύτερος συνωστισμός. Το μέτρο θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «για κανέναν δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα που περιορίζουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και ευθύνη της πολιτείας η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε: «Αναλύουμε τα δεδομένα, ενημερώνουμε την Επιτροπή Υγείας για τον Covid-19 και αναλόγως προσαρμόζουμε τα μέτρα». Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν συζητείται η διεύρυνση του ωραρίου στα μπαρ, αλλά μόνο τυχόν τεχνικές ρυθμίσεις για τα εστιατόρια.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα