17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρί – Μπάγερν, στατιστικά και ιστορίες για τον τελικό Champions League

Και στο τέλος νικούν… οι Γερμανοί και το Κατάρ! Υπερβολής Διότι βέβαιος νικητής στον αποψινό τελικό του Champions League ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα είναι… Γερμανός προπονητής (Τόμας Τούχελ ή Χάνσι Φλικ) αλλά και οι Αραβες: η Παρί ανήκει ιδιοκτησιακά στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ μέσω του επενδυτικού fund της QSI ενώ η Μπάγερν έχει βασικό σπόνσορα την Qatar Airways. Εξ ου και βαπτίστηκε… Qlasico το ματς που κυριαρχεί στη σεζόν στο κουπόνι πάμε στοίχημα.

Η Μπάγερν έχει 5/10 κατακτήσεις στον θεσμό (και συνολικά 7/12 στα Κύπελλα Ευρώπης) και η Γερμανία, αντίστοιχα, 18/42 ενώ η Παρί μετέχει μόλις στον τρίτο ευρωπαϊκό της τελικό, με μόνη επιτυχία το ’96 με το Κυπελλούχων κόντρα στη Ραπίντ – και οι γαλλικές ομάδες έχουν συνολικά 2/14. Μόνη τους άλλη επιτυχία το Πρωταθλητριών του ’93 με τη Μαρσέιγ.

Συνάμα η Παρί έγινε η 41η διαφορετική ομάδα που συμμετέχει σε τελικό του θεσμού και με στόχο να αναδειχθεί ως η 23η διαφορετική κάτοχος (22η ήταν το 2012 η Τσέλσι). Η, δε, Μπάγερν αφενός συμπλήρωσε 10 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, αφετέρου εκτός Μονάχου δεν έχει ήττα στα τελευταία 15 στη διοργάνωση (12-3-0), ήτοι από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 και με ήττα 3-0 στο… Παρίσι από την Παρί!

Για την ιστορία (στατιστικά για στοίχημα προβλέψεις), η τελευταία φορά που μια πρωτάρα σε τελικό σήκωσε το τρόπαιο, ήταν το 1991 ο Ερυθρός Αστέρας, νικώντας τη Μαρσέιγ στα πέναλτι. Και, συμπτωματικά, εκείνη η σεζόν και η φετινή ήταν οι μόνες που δεν υπήρχε ούτε αγγλική, ούτε ιταλική, ούτε ισπανική ομάδα στα ημιτελικά!

Στα της παράδοσης, Παρί και Μπάγερν έχουν συναντηθεί άλλες οκτώ φορές, όλα σε όμιλο και… χωρίς ισοπαλία (5-3-0 οι Γάλλοι) ενώ σε τελικούς Γάλλων εναντίον Γερμανών, το σκορ είναι… 0-3 (έσχατο το Βέρντερ – Μονακό 2-0 το 1992 στο Κυπελλούχων).

Όσο για στατιστικά των τελικών; Συνολικά στη διοργάνωση, 17/64 τελικοί κρίθηκαν μετά το 90λεπτο (εξ αυτών οι 11 στα πέναλτι) ενώ σε συνολικά 64 τελικούς Πρωταθλητριών / Champions League έχουν αποβληθεί μονάχα τρεις παίκτες, έχει μπει μόνο ένα αυτογκόλ και μόλις δύο φορές επιτεύχθηκε γκολ με φάουλ στο 90λεπτο (δείτε εδώ όλα τα απίθανα στατιστικά) ενώ δεν έχει σημειωθεί χατ-τρικ σε τελικό από το 1969 και τον Ιταλό Πράτι στο Μίλαν – Αγιαξ 4-1.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα