22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο αντιδήμαρχος Γ. Κρικρής εκπροσώπησε τη Ν. Σμύρνη στη διεθνούς φήμης διάσκεψη της Concordia

Το διήμερο 6-7/6 πραγματοποείται στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Concordia, στην οποία συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτή συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Barozo και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden. Σημειώνεται ότι το ετήσιο συνέδριο διοργανώνει ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia, παράλληλα με τη σύνοδο του ΟΗΕ κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων.

Τo συνέδριο έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και η επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, θέματα στα οποία εστιάζει και η σύνοδος της Αθήνας.

Η Ν. Σμύρνη ήταν παρούσα στη συγκεκριμένη διάσκεψη καθώς την εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και δημοτικής συγκοινωνίας Γ. Κρικρής ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και ανταλλάξει απόψεις με σημαντικές προσωπικότητες κυρίως για θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, παίρνοντας ουσιαστική τεχνογνωσία.

Είναι αξιοσημείωτο πως σε αυτή την ιδιαίτερα κλειστή διάσκεψη, το παρών από την τοπική αυτοδιοίκηση έδωσαν πολύ λίγα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.  Μπουτάρης και ο Γ. Κρικρής.

Την κήρυξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης έκανε την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το παρών έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα