22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στα νότια

Ξεκίνησαν  οι ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στη Νότια Αθήνα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7/3 πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων σε επιλεγμένα σημεία της Νότιας Αθήνας καθώς και εντομολογική επιτήρηση για την καταγραφή πληθυσμών των προνυμφών των κουνουπιών.

Με βάση τόσο τα καιρικά δεδομένα όσο και το αποτέλεσμα των μετρήσεων, αποφασίστηκε η έναρξη των ψεκασμών και η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το  2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας. Σημειώνεται ότι κύκλοι ψεκασμών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων και θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο του 2019. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώτος κύκλος ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 19 Μαρτίου 2019.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης: «Ξεκινάμε για ακόμη μια χρονιά, με σχέδιο και προγραμματισμό, έγκαιρα τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Παράλληλα καλούμε και όλους αρμόδιους φορείς, Δήμους κλπ, να προχωρήσουν στα αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν περιοχές αρμοδιότητάς τους>>.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα