22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ;

lakoubesΈνα από τα χρόνια προβλήματα της Νέας Σμύρνης είναι η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, σε πολλά σημεία της περιοχής μας. Δεν σας έχει τύχει ποτέ, να πέσετε σε μια λακούβα και να μην ξέρετε ποιον πρέπει να βρίσετε; Το πρόβλημα έχει να κάνει με την κατανομή των πόρων, για τη συντήρηση των δρόμων με Περιφέρεια και Υπουργείο Υποδομών, να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Και οι Δήμοι… στη μέση! Διαβάστε, παρακάτω, τις λεπτομέρειες αυτής της δραματικής κατάστασης.

Αν οδηγείτε στην Αττική να εύχεστε να μη πέσετε σε καμιά λακκούβα. Κι αυτό γιατί αν αναζητήσετε το δίκιο σας θα ανακαλύψετε ότι η Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών αρνούνται αμφότεροι την ευθύνη.

Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η κατανομή των πόρων για τη συντήρηση των δρόμων, ένα χρόνιο πρόβλημα της χώρας μας. Με τον Καλλικράτη πολλές από τις αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους μεταφέρθηκαν στην αυτοδιοίκηση. Το 2011, με τον νόμο 4018/11, έξι διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών μεταφέρθηκαν μαζί με το προσωπικό τους στην Περιφέρεια Αττικής. Ανάμεσα σε αυτές και η διεύθυνση που είχε την αρμοδιότητα συντήρησης των περίπου 2.500 χλμ των βασικών οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας.

Όμως παρότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη μεταφέρθηκαν η Περιφέρεια αρνήθηκε να παραλάβει επισήμως τους ίδιους τους δρόμους! Η Περιφέρεια προέβη σε αυτή την εκ πρώτης όψεως παράλογη κίνηση διότι μαζί με τις ευθύνες δεν παρέλαβε και τους πόρους για το οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υποδομών ισχυρίζεται ότι η εξασφάλιση των πόρων πρέπει να γίνει πλέον με απευθείας συνεννόηση μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το οδικό τους δίκτυο καθώς τα ασφαλτικά έργα δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί πόροι έχουν μειωθεί δραματικά.

Πηγή: iefimerida

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα