18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

2011062700556_153473773Κρίσιμο το σημερινό απόγευμα για τον Πανιώνιο, μιας και θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη (στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Ερασιτέχνη επί των οδών Σοφούλη και Ι. Χρυσοστόμου γωνία), που ως γνωστόν κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της “κυανέρυθρης” ΠΑΕ.

Η παράταξη του νυν προέδρου του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Βασίλη Τσάβαλου θα έχει απέναντί της τον Άρη Μισαηλίδη, με τις “ζυμώσεις” να κορυφώνονται κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μιας και ήταν έντονες οι φήμες ότι τον… επίδοξο πρόεδρο του συλλόγου στηρίζει ο Αχιλλέας Μπέος!

Όπως και να ‘χει, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το απόγευμα ή μάλλον αργά το βράδυ, όταν και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Δυστυχώς, η ηρεμία δεν λέει να στεριώσει στον Ιστορικό, καθώς η κόντρα πλέον έχει ξεφύγει ανάμεσα στα δυο ψηφοδέλτια, με τον κόσμο του Πανιωνίου στη μέση. Εμείς συλλέξαμε τις αντικρουόμενες δηλώσεις Τσάβαλου, Μισαηλίδη, αλλά και Γλεζάκου, καθώς και την δυναμική ανακοίνωση από τους «Πάνθηρες»:

Ανακοίνωση από «Πάνθηρες»:

Σχετικά με τις εκλογές του ερασιτέχνη η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Δεν είμαστε ούτε με αυτούς που επί ένα χρόνο λένε πως κάνουν αγγαρεία στην ΠΑΕ και τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τις καρέκλες τους, ούτε με εκείνους που έχουν μυστικά σχέδια, μυστικούς χρηματοδότες και εν τέλει “μυστικές προθέσεις”.

Ως εκ τούτου οι ΠΑΝΘΗΡΕΣ θα απέχουν απο την ψηφοφορία , αλλά θα είναι πάντα παρόντες για το καλό του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Ο Νίκος Γκλεζάκος, αντιπρόεδρος της ομάδας, μίλησε στο Goal για την εκλογική αναμέτρηση και έκανε λόγο για… όνειρα θερινής νυκτός και ξαναζεσταμένες σούπες!

Αν αποχωρούσατε ως διοίκηση, αν για σας το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών στον Ερασιτέχνη δεν είναι αυτό που θα θέλατε, ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο καλό που έχετε κάνει στον Πανιώνιο;

«Η πεποίθηση του ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Το ότι ο σύλλογος είναι μεγαλύτερος από κάθε οικονομική στήριξη μπορεί να βρεθεί και ό,τι αντέχει και χωρίς αυτή».

Σε επίπεδο χρεών, πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος;

«Όταν αναλάβαμε τον Οκτώβριο του 2011, η ομάδα είχε υποχρεώσεις που ανέρχονταν στα 14 εκατ. ευρώ και τα έσοδα που προβλέπονταν εκείνη την περίοδο άγγιζαν τα 2 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα ήταν όπως καταλαβαίνετε περίπου 12 εκατ. ευρώ. Τώρα αυτό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 3,5 εκατ. ευρώ. Για φέτος, ο Πανιώνιος έχει λαμβάνειν 3 εκατ. ευρώ και έχει μπάτζετ 1,8 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις παραμένουν βεβαίως και μόνο τη φετινή σεζόν έχουμε δώσει σε χρέη που δεν αφορούν ούτε τη νυν ούτε ακόμα την προηγούμενη διοίκηση, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ».

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” είναι τα χρέη στην Εφορία;

«Ναι, ανέρχονται στο 1,8 εκατ. ευρώ. Είμαστε σε επαφές με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνει ρύθμιση και να υπάρξει δοσοποίηση των οφειλών».

Έχουν ακουστεί διάφορα για το ενδιαφέρον επενδυτών για την ομάδα. Τι ισχύει πραγματικά;

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα. Ίσως εξελιχθεί σοβαρότερα η περίπτωση του κ. Μπεθάνη. Αν αντέχει οικονομικά, βεβαίως, διότι το μίνιμουμ που θα ζητηθεί είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα δηλαδή της ΠΑΕ, ειδάλλως δεν υπάρχει κανένα νόημα να πουλήσουμε στον οποιονδήποτε που θα αφήσει και αυτός χρέη, τα οποία θα πρέπει να αποπληρώσουν στη συνέχεια άλλοι…».

Σήμερα θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες στον Ερασιτέχνη. Το σχόλιό σας;

«Θα μπορούσαν να γίνουν και αλλιώς. Δεν είναι όπως πριν από δύο χρόνια που υπήρχε το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ και η Πανιώνια Κίνηση έκανε μομφή στην τότε διοίκηση και όφειλε να προσπαθήσει. Τώρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα να διχάζει. Ο Πανιώνιος είναι πιο κοντά στα πλέι οφ από τον υποβιβασμό. Αγωνιστικά είναι υγιέστατος. Αλλά κάποιοι κάνουν όνειρα θερινής νυκτός και οι ξαναζεσταμένες σούπες είναι άνοστες!».

Τι θέλετε να πείτε;

«Οι Πανιώνιοι καταλαβαίνουν. Μόνο αυτό…».

Ο Πανιώνιος έχει εκλογές στον Ερασιτέχνη και ο νυν πρόεδρος Βασίλης Τσάβαλος μίλησε για την επικείμενη μάχη με τον  Άρη Μισαηλίδη αλλά και για τα πεπραγμένα της διοίκησής του και άφησε αιχμές για τον αντίπαλό του. 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Sportday: 

«Χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε αντιπαράθεση με τον Άρη Μισαηλίδη, θέλω να απαντήσω σε κάποια πράγματα. Όταν κάνεις λόγο για ενωτικό ψηφοδέλτιο θα έπρεπε πρώτα να προσεγγίσεις την τωρινή διοίκηση, να μάθεις σε ποια στάθμη είναι ο σύλλογος και πώς μπορείς να συμβάλλεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ρωτήσει καν την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ούτε τον προϋπολογισμό στον Ερασιτέχνη. Πριν κάνεις απόπειρα για να πάρεις τον Πανιώνιο, θα πρέπει να έχεις καταγράψει ποιος είναι και αν μπορείς να σηκώσεις το φορτίο. Το ότι θα χτυπήσει πόρτες, και δεν το έχει κάνει ακόμη, σημαίνει ότι είναι απροετοίμαστος!».

-Και εσείς, όμως, είχατε πει το ίδιο και τελικά δεν άνοιξε καμία. Γιατί; 

«Χτύπησα πόρτες, αλλά τις βρήκα κλειστές…».

-Πώς κρίνετε τη θητεία σας; 

«Θεωρώ ότι είναι πετυχημένη. Σε μεγάλο ποσοστό. Βέβαια, είναι και πολλά που δεν κάναμε».

-Γιατί; 

«Δείξαμε αδράνεια. Λόγω απειρίας, αλλά και καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί. Είναι σημαντικό να ξεχωρίζεις πώς να διοικείς ένα σύλλογο και πώς μια εταιρεία καθώς και σε τι περιβάλλον συμβαίνει αυτό».

Στις εξαγγελίες σας είχατε πει ότι όλα θα γίνονται με διαφάνεια. Και δεν το κάνατε. Πώς λοιπόν περιμένετε από τον κόσμο να σας εμπιστευθεί; 

«Η ΠΑΕ είναι ανοιχτή και όποιος θέλει ανεβαίνει πάνω και μαθαίνει»!

-Δηλαδή, ο κόσμος του Πανιωνίου για να ενημερωθεί είναι υποχρεωμένος να περνάει από την ΠΑΕ; 

«… ».

ο οικονομικό πρόβλημα παραμένει τεράστιο. Ποιες είναι οι λύσεις που έχετε για την επόμενη μέρα; 

«Θα προχωρήσουμε όπως είμαστε. Αν δεν στηριχθούμε στις δυνάμεις μας δεν θα βρούμε λύση. Οι συνθήκες είναι δυσοίωνες. Αν βρεθεί επενδυτής, έχει καλώς».

-Άλλα έσοδα εκτός από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ; 

«Είσαι αναγκασμένος να φτιάχνεις ομάδα χαμηλότερη από τα έξοδα και αν προκύψει κάποια μεταγραφή είναι στα συν».

-Πόσο ακόμη θα χρειαστεί ο Πανιώνιος να γίνεται αυτό; 

«Δύο χρόνια… ».

Με τον Πάνο Μπεθάνη τι γίνεται; 

«Είμαστε εκεί που μείναμε! Έχει δει και ένα ματς, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον. Μπορεί να θέλει να τελειώσει η σεζόν. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Θα δούμε…».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μισαηλίδη στα panionianea.gr:

-Είστε αισιόδοξος πως αν εκλεγείτε εσείς στις εκλογές του Ερασιτέχνη θα βρείτε τις λύσεις που χρειάζονται για τον σύλλογο;

«Η ομάδα αγωνιστικά είχε πολύ καλή πορεία. Κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ και τώρα είναι καλή ευκαιρία για προγραμματισμό. Υπάρχουν αξιόλογες λύσεις. Θα χτυπήσουμε όλες τις πόρτες των Πανιώνιων. Λύσεις υπάρχουν και θα τις βρούμε».

-Πως θα κινηθείτε σχετικά με την ΠΑΕ;

«Είναι δύσκολο το θέμα της αδειοδότησης. Αν δεν καταφέρουμε να την πάρουμε, τότε θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά. Θα γίνει μία αξιολόγηση σε όλα τα παιδιά και θα προχωρήσουμε αναλόγως. Εκτός από αυτό, όμως, θα κάνουμε και μεταγραφές, όσες μας αφήνει ο νόμος. Υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα».

-Ποιες οι διαφορές σας με τον κ. Τσάβαλο;

«Όλοι θέλουμε το καλό του Πανιωνίου. Και ο κ. Τσάβαλος είναι Πανιώνιος και όλους μας ενώνει ο Πανιώνιος. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι έχουμε διαφορετική φιλοσοφία και αυτό είναι λογικό».

-Ο κ. Τσάβαλος υποστήριξε πως δεν θελήσατε να μιλήσετε μαζί του…

«Δεν έγινε έτσι. Είχαμε βρεθεί μία μέρα στον Ερασιτέχνη και μου είχε πει να βρεθούμε κάποια στιγμή. Εγώ δεν είχα πρόβλημα, αν και δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω. Τελικά έτυχε και δεν μιλήσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια».

-Πως κρίνεται την πορεία της τωρινής διοίκησης;

«Όσον αφορά την αγωνιστική πορεία της ομάδας, την κρίνω θετική. Από εκεί και πέρα, οικονομικά ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα στην πορεία. Ο κ. Τσάβαλος χτύπησε όσες πόρτες ήξερε και μπορούσε, εμείς μπορούμε να κάνουμε κάποια βήματα παραπάνω και να βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να γίνονται πιο σωστά οι πληρωμές σε παίκτες, τεχνικό τιμ και υπαλλήλους. Κακά τα ψέματα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τώρα και σίγουρα δεν είναι ευχάριστα. Πρέπει ο σύλλογος να δουλεύει σωστά. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα στην διαφάνεια. Φεύγουν και έρχονται παίκτες και δεν μαθαίνουμε εμείς απολύτως τίποτα. Όλα στο σκοτάδι».

-Η θέση σας για τον Ερασιτέχνη;

«Και στον Ερασιτέχνη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι υπάλληλοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και γι’ αυτό εγώ τους αποκαλώ συνεργάτες. Όταν δουλεύεις χωρίς να παίρνεις λεφτά, τότε είσαι συνεργάτης και όχι υπάλληλος. Είναι πραγματικοί ήρωες. Αν βγούμε εμείς στις εκλογές, σε αυτούς τους ανθρώπους θα δώσουμε έμφαση στην αρχή».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα