23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προειδοποίηση Βατόπουλου για τις εικόνες ντροπής στη Μόρια: Κίνδυνος για μετάδοση νοσημάτων

Στις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους με τα μωρά τους μετά και τη δεύτερη φωτιά που σημειώθηκε χθες στη Μόρια αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, ήδη έχουν εντοπιστεί οι οκτώ από τους 35 μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό εντός του καταυλισμού, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια και στη συνέχεια η καταστροφική φωτιά στη Μόρια.
Αναφορικά με την χθεσινή αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας ο κ. Βατόπουλος σχολίασε πως «γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολούθουμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα».

Σχετικά με το εμβόλιο σημείωσε πως η επιστημονική κοινότητα πάντα έλεγε ότι για να βγει εμβόλιο χρειάζεται μια διαδικασία η οποία μπορεί να είναι ταχεία αλλά το πιθανότερο είναι να είναι σχετικά βραδεία.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα