24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Νέας Σμύρνης για την αποκομιδή

Η εταιρεία Recycglobe και ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της πιλοτικής δοκιμής του αισθητήρα πλήρωσης κάδου recycSense.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Η RECYCGLOBETM η πρώτη ελληνική εταιρία που αναπτύσσει και προμηθεύει software και hardware συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε ιδιωτικές ή δημοτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην συλλογή παρουσίασε στην Διεύθυνση καθαριότητας και στον αντιδήμαρχο κ. Κρικρή τα αποτελέσματα από την εγκατάσταση αισθητήρων πλήρωσης σε βυθιζόμενους κάδους του Δήμου Νέας Σμύρνης .

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά καινοτόμων λύσεων που υιοθέτησε η Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου και αφορά την παρακολούθηση πλήρωσης των κάδων εξ αποστάσεως ώστε να μπορεί να αποτρέπει λειτουργικά προβλήματα κατά την διαδικασία της αποκομιδής και να βελτιώνει συνολικά την διαχείριση της συλλογής τόσο στα σύμμικτα όσο και στα ανακυκλώσιμα.

Ο κ. Κρικρής δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι με την νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε κάνουμε ένα επιπλέον βήμα ώστε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας , μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το λειτουργικό κόστος τους . Με την εισαγωγή του νέου συστήματος παρακολούθησης των κάδων θα μπορούμε να γνωρίζουμε που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην συλλογή των απορριμμάτων ώστε να επιβαρύνουμε όσο γίνεται λιγότερο την συγκεκριμένη περιοχή με άσκοπα δρομολόγια και σπατάλη καυσίμων. Η πιλοτική συνεργασία η οποία ξεκινήσαμε με την εταιρεία recycglobe στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να την διευρύνουμε.

Ο κ. Αστρίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας recycglobe δήλωσε « Ευχαριστούμε τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον κ. Κρικρή για την ευκαιρία που μας έδωσε να δοκιμάσουμε τον αισθητήρα και την πλατφόρμα σε πραγματικές συνθήκες . Η Δημοτική αρχή στο σύνολο της από την αρχή του εγχειρήματος μας εμπιστεύθηκε και αγκάλιασε την πειραματική εφαρμογή. Σήμερα είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βλέπουμε ένα ελληνικό προϊόν που το δημιουργήσαμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να είναι πλήρως λειτουργικό και να το αγκαλιάζει ένας τόσο σημαντικός Δήμος. Η εταιρείας μας έχοντας δημιουργήσει ήδη εργαλεία συμβατά με την νέα νομοθεσία για την διαχείριση των απορριμμάτων, θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα και προϊόντα που θα δίνουν την δυνατότητα στους δημότες να απολαμβάνουν ανταποδοτικά οφέλη από την συμμέτοχη τους στην ανακύκλωση και θέλουμε και εκεί πρωτοπόρο συνεργάτη το Δήμο Νέας Σμύρνης και τους Δημότες του.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/protoporiako-programma-tou-dimou-neas-smirnis-gia-tin-apokomidi

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα